Милутин Мастиловић и Маја Колак на челу соларне електране у Требињу

  • Електропривреда РС и Влада Српске руковођење Соларном фотонапонском електраном „Требиње један“, која треба да буде изграђена у Требињу, повјерили су Милутину Мастиловићу, који је именован за вршиоца дужности директора, те Маји Колак која је постављена за в.д. извршног директора за финансијско-економска и правна питања, објављено је у данашњем Службеном гласнику РС.

Ова соларна електрана основана је као друштво са ограниченом одговорношћу за производњу и продају електричне енергије, а њен оснивач је Мјешовити холдинг “Електропривреда Републике Српске” – Матично предузеће акционарско друштво Требиње.

Милутин Мастиловић, који је одборник СНСД-а у требињској Скупштини, дипломирани је инжењер електротехнике и запослен је у ЕРС-у. Маја Колак била је кандидат СНСД-а за одборницу у Скупштини Требиња, завршила је Правни факултет у Крагујевцу и запослена је у Хидроелектранама на Требишњици. Такође, Колак је једна од осумњичених у „афери Паповић“ за набављање фалсификованих рачуна за ноћење у хотелима и њихову наплату у предузећима гдје је запослена, употребљавајући их као праве.

Уговор о концесији за изградњу и кориштење ове соларне електране потписали су 19. октобра министар енергетике и рударства РС Петар Ђокић, генерални директор “Електропривреде” РС Лука Петровић и извршни директор за инвестиције и развој МХ “ЕРС” Јовица Влатковић. Како је тада најављено, електрана би требало да има снагу од 72,92 мегавата, а њена оквирна процијењена вриједност је 100.750.000 КМ.

Јелена Денда Борјан / Директ портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар