ЗБУЊЕНИ?! Требињски НДП неће подржати ни Славка ни Луку

  • Градски обор НДП у Требињу неће подржати ни Славка Вучуревића, кандидата Савеза за промјене, ни Луку Петровића, кандидата СНСД, за градоначелника Требиња , рекао је на данашњој конференцији за новинаре Слободан Шараба, председник Градског одбора ове политичке партије.

ndp
Он није прецизирао шта ће ова политичка партија препоручити бирачима – за кога да гласају на листи за градоначелнике у октобру, додавши да за то још има времена.
Васко Ковач, који је био потенцијални кандидат требињског НДП-а за градоначелника Требиња, а чију кандидатуру је одбило предсједништво странке прије неколико дана, је рекао да НДП неће подржати акутелну власт у Требињу, којој су били опозиција и протеклих година.
„Пружили смо им руку помирења прије неколико месеци, коју нису прихватили“, навео је Ковач.
На данашњој конференцији за новинаре представљена је одборничка листа требињског НДП, чији је носилац Слободан Шараба.
На листи су 33 кандидата, а НДП након локалних избора очекује најмање два одборника у градској скупштини. Наводе да је њихово опредјељење трећи пут и корекција рада власти.

Вучуревић: Ако Чавић не одржи ријеч – остаће без подршке у Бањалуци
Градоначелник Требиња Славко Вучуревић је рекао да, на нивоу коалиционог споразума Савеза за промјене, Слободан Шараба не представља НДП, већ се само представља у то име, те да више од двије трећине листе НДП-а на локалним изборима не слиједи Слободана Шарабу.
„За мене није ништа ново што ме Шараба није подржао. То није урадио ни 2012. године и ипак смо побједили“, навео је Вучуревић.
Он је истакао да је председник НДП Драган Чавић био јасан да ће распустити требињски НДП уколико подрже Луку Петровића.
„Чавићу поручујем – уколико не одржи своју ријеч, неће имати подршку ПДП нити СДС у Бањалуци. Ако је Чавићу пречи преварант попут Слободана Шарабе него коалиција и његов лични статус, нека изволи“, поручио је Вучуревић.

Д.Ч. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар