Сајмом меда и вина почеле ПРЕОБРАЖЕНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У ТРЕБИЊУ

  • Сајмом меда и вина који је данас послијеподне отворен у градском парку почеле су, Преображенске свечаности, поводом светог Преображења Господњег, славе града и Саборног храма.

У Требиње су стигли излагачи из Херцеговине, са Романије и из Крагујевца.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је поручио да је у овој ситуацији изазваној епидемијом вируса корона најбитније да се манифестација не прекида.

„У свим приликама је најважније да будемо заједно, да будемо сложни. Наши произвођачи меда и вина су препознатљиви у цијелом свијету и надам се да ће убудуће овај сајам бити још бројнији“, истакао је он.

Ћурић је истакао да је „Херцеговачка кућа“ у којој се продају домаћи производи наше регије, отворена и Бањалуци, а да се ускоро „Крајишка кућа“ отвара у Требињу.

„То је значајан пројекат за нас, који говори да нема подјела. Ми смо једно – Република Српска и морамо се заједнички борити против свега, дјелити добро и зло“, навео је он.

Градоначелник Требиња је рекао да и поред пандемије вируса корона, Требиње има туристичку сезону, а највише гостију је из Србије и БиХ.

„Прошле године смо имали туристе из више од 90 земаља, што показује колико смо отворен град за све добронамјерне људе, али исто тако знамо ко смо, шта смо и тога се држимо“, истакао је градоначелник Требиња.

Организатори Сајма меда и вина су „Аграрни фонд“ и град Требиње.

Произвођачи меда кажу да је ово лоша година за њих, а да све наде полажу у вријесак, јер је досадашње медобрање, због суше, подбацило.

Д.Ч. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар