ПРЕОБРАЖЕЊСКЕ СВЕЧАНОСТИ У ТРЕБИЊУ: Отворен Сајам меда и вина

  • У Требињу су, отварањем традиционалног Сајма меда и вина на којем је ове године 25 излагача из Требиња, околних херцеговачких општина, Крагујевца и Сокоца, почеле дводневне свечаности поводом Светог Преображења Господњег, крсне славе града и Саборног храма у том граду.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је отворио Сајам, захвалио је излагачима што учествују у оваквим заједничким пројектима, као што су Сајам и пројекат Херцеговачке куће у којој се, између осталог, продаје и мед и вино.

„Не смијемо стати и очекујем у наредном периоду да буде још већа понуда производа у Херцеговачкој кући и да их отварамо широм региона“, рекао је Ћурић и додао да већ недостаје неких производа у Херцеговачкој кући у Београду.

Он је истакао да се разговара о отварању Херцеговачке куће у још неким градовима широм Републике Српске.

„Исто тако желимо да и друге нама драге локалне заједнице из Републике Српске и региона отворе своје куће у Требињу“, нагласио је Ћурић.

Он је, поводом Светог Преображења Господњег, крсне славе града и Саборног храма у Требињу, пожелио да сви заједно дјелима покажу да могу још боље и да буде још снажније и јаче Требиње и Република Српска.

Директор Аграрног фонда града Требиња Веселин Дутина рекао је да се 14. Сајам меда и вина традиционално одржава у оквиру преображењских свечаности у Требињу и да је на Сајму ове године 25 излагача из Требиња, околних херцеговачких општина, Крагујевца и Сокоца.

„Иако је ова година медобрања лоша, потрудили смо се да окупимо произвођаче меда и вина и да нашим гостима домаћим и страним и домаћем становништву прикажемо сав квалитет који Требиње и Херцеговина нуде у домаћим производима“, истакао је Дутина.

Он је пожелио свим гостима који поводом славе града долазе у Требиње да проведу лијепе тренутке и понесу лијепе утиске.

Отварању Сајма присуствовао је и предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, представници Српске православне црквене општине Требиње и бројни гости.

Срна/Глас Српске

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар