ОТВОРЕН САЈАМ МЕДА И ВИНА: Херцеговачке делиције у хладу градског парка

Отварањем 12. Сајма меда и вина у градском парку у Требињу су званично почеле преображенске свечаности, поводом Светог преображења Господњег, крсне славе града и Саборног храма.

Према ријечима Веселина Дутине, директора требињског Аграрног фонда, на Сајму се представило се 25 пчелара и других излагача из РС, БиХ и Црне Горе и 12 винарија, чланица Удружења „Винос“.

„Морамо се држати једни других и производе који су веома квалитетни изрекламирати како треба, да објаснимо људима какво је ово подручје и под којим условима су они произведени. Имамо препознатљива пића и изузетно квалитетну храну, а Сајам је порука да треба да подржимо људе који су уложили у свој бизнис и покушавају да успију. Градска управа ће и убудуће то радити, јер смо свјесни да само заједно можемо бити још напреднији“, поручио је на отварању градоначелик Требиња Мирко Ћурић.

Он је додао да оволики број излагача и отварање „Херцеговачке куће“ у Требињу и Бањалуци је знак да је Аграрни фонд, уз подршку градске управе, на правом путу да представи богатсво Херцеговине.

Пчелари кажу да је ова година била лоша, али да не размишљају о повећању цијене меда, јер је прошла година била медоносно изузетна.

Пошто уз вино иде и пршут на штанду Удружења „Винос“ сјекао се херцеговачки пршут уз неизоставне приганице, сир и рибу.

Преобеаженским свечаностима у Требињу присуствује велики број гостију из РС и Србије, међу којима је и конзул Србије у РС Владимир Николић.

РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар