Русија регистровала вакцину против корона вируса, дозу примила и Путинова ћерка

  • Председник Русије Владимир Путин саопштио је да је Русија регистровала вакцину против корона вируса. Он је рекао да је руско министарство здравља одобрило вакцину.

– Колико знам, јутрос је, први пут у свету, регистрована вакцина против вируса корона – рекао је Путин.

Вакцину су развили истраживачки институт Гамалеја и Министарство одбране Русије.

Са клиничким испитивањима почело се 18. јуна и свих 38 добровољаца је развило имунитет.

Преварант хара аутопутем у близини аеродрома Никола Тесла са причом да је заборавио новчаник
Шакота о тренутној атмосфери око клуба: Критика ће увек бити, треба издржати још 60 утакмица

Председник Путин је затражио од министра здравља Михаила Мурашкова да га информише о вакцини. Он је рекао да за сада зна да је вакцина ефикасна и да ствара стабилан имунитет.

Путин се захвалио свима који су учествовали у развоју вакцине против корона вируса.

– Ово је велики и важан корак за свет. Надам се да ће наше колеге из иностранств такође направити искорак и да ће на тржишту бити више производа који ће бити корисни – рекао је председник Русије.

Он је додао да је његова ћерка такође примила дозу ове вакцине.

– Једна од мојих ц́ерки је примила такву вакцину. У том смислу је учествовала у експерименту. После прве вакцинације имала је температуру 38, сутрадан нешто изнад 37 и то је то. Након што је примила другу дозу, опет јој је мало порасла температура, али после се све смирило. Добро се осећа, а титар антитела јој је висок – рекао је Путин.

Он је истакао да се нада да ће Русија ускоро почети са масовном произоводњом вакцине.

Подсетимо, руски званичници су још крајем јула најавила да је план да Русија буде прва у свету која ће регистровати вакцину против корона вируса. У том тренутку налазили су се у другој фази испитивања. Они су тада истакли да се надају да ће вакцину развити до 10. августа, а можда и раније.

(Телеграф.рс)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар