БОЖИЋНА АКЦИЈА НИКОЛЕ МИРОТИЋА: Кошаркаш Барселоне зида кућу угроженој српској породици Дедић из Гусиња

  • Кошаркаш Барселоне Никола Миротић наставља са подршком и пружањем помоћи угроженим породицама

Никола Миротић је љетос потписао петицију против отимања светиња (ФОТО: mitropolija.com)

Након прошлогодишње Божићне акције, у којој је Миротић погоцима за три поена, обезбедио нови дом за шесторо угрожених малишана породице Варга, ове године одлучио је да обезбеди помоћ за још једну породицу.

У току овогодишњег Божићног поста, Миротић ће шутирати за угрожену породицу Дедић из Гусиња! И ове године, свака тројка, на свим утакмицама које се одиграју до Божића, „вреди“ 500 евра, и сав приход који се скупи овом приликом, биће искоришћен за изградњу нове куће породици Дедић.

Вишедетна породица Дедић живи у тешким условима у селу Досуђе, на североистоку Црне Горе. Самохрана мајка Милосава, и троје деце – Маријан (9), Величко (4) и Јасна (3) живе у једној просторији куће, која је у јако лошем стању. Веома тешку ситуацију додатно отежава и болест најмлађег детета Јасне, која има церебралну парализу и потпуно је непокретна.

„Много вам хвала што сте дошли, што сте нас се сетили. Ми скромно живимо, Богу се молимо и постимо. Надамо се бољем. Верујте ми, да ми је син Маријан јутрос, када је чуо да долазите, рекао ‘само да ми је кућа’ и то јесте једина наша жеља. Све друго ћемо лако“, рекла је мајка Милосава.

Никола Миротић и његова супруга Нина Миротић годинама успешно сарађују у пројектима помоћи најугроженијима заједно са организацијом „Срби за Србе“. У знак захвалности организација „Срби за Србе“ крајем октобра ове године уручила им је икону Светог Василија Острошког.

„Породица Миротић годинама показује велику љубав према нашем народу, ма где се он налазио. До сада смо успешно реализовали неколико пројеката, а ускоро завршавамо изградњу куће седмочланој породици Којовић из Сјенице за коју је породица Миротић обезбедила средства крајем септембра. Никола Миротић, у народу је познат као велики добротвор, што смо имали прилику да видимо током евролигашке утакмице са Црвеном звездом, када му је цела хала скандирала име, док су му навијачи упутили транспарент подршке. Свакодневно добијамо на десетине порука захвалности на свему што чини за угрожене породице, што нам је веома драго, јер је својим примером мотивисао велики број људи да се прикључи нашој заједничкој мисији да помогнемо што већи број породица. Нашем народу су потребни хероји који инспиришу све нас да будемо бољи људи“, изјавио је председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула поводом покретања ове акције.

(Срби за Србе)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Божићна акција Николе Миротића: Кошаркаш Барселоне зида кућу угроженој српској породици Дедић из Гусиња

Оставите коментар