ЗАВИЧАЈНИ КЛУБ БИЛЕЋАНА НАГРАДИО НАЈБОЉЕ СТУДЕНТЕ: Признање за Душанку Бјелетић, Петра Војновића и Драгана Ивковића

  • Завичајни клуб Билећана у Србији, упркос свим проблемима изазваним пандемијом корона вируса, уз помоћ добротвора, донио је одлуку да награди троје најбољих билећких студената у Београду.

На основу пристигле документације, једногласно је одлучено да награде добију: Душанка Бјелетић, са просјеком оцјена 9,93, студент друге године Ветеринарског факултета у Београду, Петар Војновић студент мастер студија на Рударско-геолошком факултету са просјеком оцјена 9,12 и Драган Ивковић студент мастер студија на Машинском факултету Универзитета у Београду са просјечном оцјеном 9,11.

Петру Војновићу ово је трећа година како добија поменуту награду, која му, како каже много значи.
„Бити међу најбољим студентима велика је част и мотивација за даљи рад. Желим да истакнем захвалност организаторима који су упркос актуелној ситуацији наставили да награђују најбоље студенте“, каже студент мастер студија Петар Војновић.

И Душанка Бјелетић истиче да је захвална Завичајном клубу Билећана у Београду, који им је додјелио ове награде.

„То за нас није само новчана награда већ признање и похвала за учење и рад на досадашњем путу школовања. Надам се да ће Клуб наставити ову традицију награђивања најбољих и да ће сваке наредне године бити још више успјешних студената из наше Билеће“, каже Душанка Бјелетић.

Студент мастер студија Драган Ивковић поручује да је за успјех потребна велика мотивација, те да и ову награду сматра додатном инспирацијом.

„Ја бих поручио свим студентима и уопште ученицима, да не дозволе да их било ко демотивише и учини да помисле да они нешто не могу да ураде. Када сам ја завршавао средњу школу један професор одбио је да ме припрема за пријемни испит јер је сматрао да ја не могу уписати и завршити Машински факултет. Увијек га се сјетим када добијем неко овакво признање“, каже Драган Ивковић.

Завичајни клуб Билећана у Србији на иницијативу Рада Вујовића покренуо је ову акцију прије четири године. Награде најбољим студентима додјељиване су у оквиру Билећког сијела. Ове године због познате епидемиолошке ситуације Билећко сијело није одржано па ће новчане награде у износу од 20.000 динара, најбољима бити уручене на Савиндан у 12 часова у просторијама Завичајног клуба Билећа у Улици Деспота Стефана 15 у Београду.

„Честитамо Душанки, Петру и Драгану и надамо се да ће њиховим стопама кренути и други млади Билећани“, стоји у објави Завичајног клуба.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар