ХЕРЦЕГОВАЧКИ КНЕЗ РОДОЉУБ ДРАШКОВИЋ: Моји се радници свјесно одричу дијела своје зараде, јер им је јасна моја визија!

  • Бизнисмен и новоизабрани херцеговачки кнез Родољуб Драшковић казао је у интервјуу за Херцег телевизију како се његови радници свјесно одричу дијела својих зарада, јер им је, како каже, јасна његова визија.

„Добро се споразумијевамо ја и моји запослени. Сви су они свјесни да много инвестирам и да и они учествују у том стварању, одричу се дијела своје зараде, свјесно се одричу, јер потпуно је јасан пут моје визије коју су они прихватили. То је та чврста веза између мене и мојих радника. Ја знам које сам проблеме имао кад сам дошао у Требиње. Прво су схватили да сам дошао да узимам, када сам покренуо живот и тражио рад, радничка бирокртија се супротставила томе. То нису радници за машинама, већ администрација, бирократија, производна. Водили су штрајк против мене. Издржао сам, јер сам био свјестан да ћу успјети“, рекао је Драшковић.

Одговарајући на питање новинарке шта данас кажу радници, Драшковић наводи:

„Шта ми кажу? Жале што нисам више међу њима, што нисам више са њима, али су свјесни мојих обавеза. Знају да бдим, да ли ће примити на вријеме плату, каква ће им бити зарада, имају ли посла, шта их чека сутра… 70 посто људи су били подстанари, са преко 50 посто година радног стажа до пензије, израдио сам им 300 станова, дао им испод цијене коштања. Није битно колико је новца изгубљено на то, али данас сам задовољан што сам ријешио један тежак социјални проблем, а ти радници бивају развојни погон развоја Требиња“, навео је Драшковић за Херцег телевизију.

Монах, а не монарх

Драшковић је нагласио да у Херцеговину није дошао да узима, већ да даје, да доноси и инвестира, чини добра дјела и ствара нове вриједности.

„То је једна огромна обавеза. Више се осјећам као монах, него као монарх, јер монах слуша народ и свом својом снагом и енергијом и својом моћи чини да тај народ боље живи, да живи у миру и благостању. Да чинимо опште добро како би људи опстајали на овим просторима. То је суштина мог гледања стварности. Имам много пројеката и инвестиција које ћу у наредном периоду реализовати, једино имам дилему да ли ћу имати довољно људи, стваралаца, продуктивних стручњака како бих наставио тај пут развоја индустрије туризма, угоститељства, развоја добросусједских односа и на запад, и на исток, и на југ, и на сјевер. Даваћу онолико колико имам, а ништа узимати“, закључио је Драшковић.

ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ
Преузето са Директ портала 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар