Равногорци у Невесињу обиљежили крсну славу

  •     Општински одбор Равногорског покрета Отаџбине Српске у Невесињу прославио је јуче крсну славу – Сретење Господње.

Након свете литургије у Цркви Вазнесења Господњег преломљен је славски колач. Равногорци су потом обишли споменик војводи Петру Самарџићу и положили цвијеће.Дружење је настављено у ресторану „Буквица“.

Честитајући крсну славу члановима Равногорског покрета предсједник Општинског одбора Перо Лазовић нагласио је да  ова организација ради на ширењу истинољубља и доброчинства, те његовању традиције антифашистичког покрета. Он је подсјетио да је Равногорски покрет у Невесињу основан крајем 2014. године и да по први пут обиљежава крсну славу.

Члан Удружења Ранко Граховац изразио је увјерење да се српски народ више никада неће дијелити  и да ће се увијек окупљати око најважнијих националних питања.
-Наше најјаче оружје у миру је љубав према вјери, култури, традицији и обичајима и ако то сачувамо можемо рећи да смо сачували државу и нацију – истакао је Граховац.

Извор: Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар