Радановић: Леотар ће се вратити на шампионске стазе!

  • Творац прве и једине дупле круне ФК Леотар, професор Миодраг Радановић провео је неколико дана у Требињу пре почетка сезоне и својим саветима и искуством покушао да пелцер успеха усади и садашњој генерацији фудбалера на Полицама

profa-01

Текст: Трифко Ћоровић
Фото: Слободна Херцеговина

Професор Радановић је истинска легенда ФК Леотара. Пре 12 година захваљујући његовом раду Леотар је успео да се први и једини пут у својој богатој каријери окити дуплом круном. Освајањем првенства и Купа РС на Полицама су завршили велики пехари, а будућим генерацијама остављен је у залог озбиљан задатак да понове такав успех. Популарни професор свуда где год је радио ( Ц. Звезда, Уб, Ловћен, Рудар, Металац, БСК) оставио је дубоке трагове: Пред сам почетак новог првенства провео је пар дана у Требињу да својим знањем и искуством допринесе бољим резултатима Леотара који се први пут у својој историји суочио са ситуацијом да такмичење почиње из нижег ранга у односу на претходну сезону. Ексклузивно за портал Слободна Херцеговина професор открива како је стигао на Полице.
– Био сам пријатно изненађен када ме је садашњи председник ФК Леотара Симеон Дучић позвао и питао да ли сам спреман да дођем у Требиње на пар дана и исвојим искуством помогнем и дам логистичку подршку у новој ситуацији у којој се нашао ФК Леотар. Наравно, са одушевљењем сам прихватио позив.

Позив је стигао због великих заслуга које сте са требињским клубом остварили пре 12 година. Како сада гледате на тај период?
– У то време ја сам у клубу имао одрешене руке у креирању спортског дела, што сам, надам се и оправдао. За годину и по дана проведених у Леотару имао сам изванредну сарадњу са комплетном управом и другим моћним људима који су помагали клуб и увек ћу се са задовољством сећати свих тих људи, навијача, стручног штаба,, играча и грађана Требиња који су ме срдачно прихватили и подржавали све време мог боравка на Полицама.

profa-05

Дупла круна остаје за сва времена: Професор Радановић поред трофеја које је Леотар освојио у време његове владавине

После одласка са клупе да ли сте долазили у Требиње?
– Требиње је заувек постало део мене. Кад год идем у мој Херцег Нови свратим и видим се са људима са којима сам сарађивао. Илузорно је причати о мојој вези са Требињем и Херцеговином. С друге стране, први пут после 12 година десило се да ме је управа клуба позвала да дођем, За мене је то био позив који се не одбија.
Како Вама изгледа садашњи Леотар?
– За тих пар дана које сам провео у Требињу видео сам огромну енергију садашњег комплетног руководства са Симеоном Дучићем на челу: Они имају сјајне идеје и визију како да воде клуб. Направили су дугорочни програм и са степеном посвећености који за сада прате и стручни штаб и играчи, а у што сам се имао прилике лично уверити, верујем да имају сјајну будућност.
Били сте и на премијерној утакмици против Дрине?
– Атмосфера на стадиону је била позитивна, побједничка, оптимистична. Било је лепо видети поново велики број публике на Полицама. Свему томе кључно је што људе у клубу подржавају град Требиње, навијачи. а и владика Григорије, који је дошао да навија и подржи свој клуб. Све виђено ме је убедило да ће се клуб вратити на старе стазе много брже него што у овом моменту изгледа. Пун позитивних утисака вратио сам се у Београд, а ако сам допринео неким новим трендовима на Полицама, моје задовољство је веће.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар