Бореновић: Посебна сједница означиће »почетак краја СНСД-а«

  • Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да ће се захтјев СНСД-а за сазивање посебне сједнице парламента Српске у вези са радом представника Савеза за промјене у институцијама БиХ претворити у својеврсни “политички суд” у којем ће управо СНСД морати положити рачуне за протеклих осам година власти у Српској и БиХ.

20151004135403_328882

Бореновић, који је и шеф Посланичког клуба ПДП-а у Народној скупштини Српске, рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци да ПДП припрема прва 124 питања о “мини аферама” на које ће СНСД морати дати одговоре, оцјенивши да ће ова сједница означити “почетак краја СНСД-а”.

Он је рекао да су ПДП и Савез за промјене у потпуности спремни за посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске, наводећи да ће члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак затражити активно учешће на овој сједници.

Коментришући информацију да је Управни одбор Централне банке БиХ расправљао о захтјеву Предсједништва БиХ да се вишкови резерви пренесу у такозвани инвестициони фонд, чиме би ентитети остали без 500 милиона КМ који би били преусмјерени за финансирање институција БиХ, Бореновић је рекао да су то “измишљотине” јер је законом регулисано како треба да ради Централна банка БиХ.

Говорећи о информацији из медија да се Фонд ПИО поново задужује за додатних 100 милиона КМ, Бореновић је рекао да се мора поштовати законска пракса да Народна скупштина мора одобрити сва кредитна задужења и гаранције.

“Фонд ПИО је годинама у огромним проблемима и дефицит овог фонда износи тренутно 215 милиона КМ”, каже Бореновић.

Извор: Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар