ПРИЗНАЊЕ ЗА ХЕРЦЕГОВЦА: Историчар Данило Ковач добитник престижне награде у Београду

  • Требињац, Данило Ковач, професор бањалучке Гимназије и виши асистент Одсјека за историју Универзитета у Бањој Луци, добитник је годишње награде фондације „Слободан С. Беговић“ у Београду.

Жири у саставу академик Љубодраг Димић, проф. др Зоран Мирковић, др Војислав Павловић, господин Зоран Хамовић и проф. др Борис Беговић, управитељ Фондације, једногласно је донио одлуку да се ова престижна награда, за историјска истраживања из области Независне Државе Хрватске, додјели Данилу Ковачу.

Награђен је Ковачев мастер рад „Дипломатски односи између Италије и Независне Државе Хрватске (1941-1943)“ који је одбранио на Филозофском факултету у Бањој Луци 2018. године. Церемонија додјеле награде одржана је 17. септембра 2020. године, у свечаној сали Правног факултета, Универзитета у Београду.

Награђеном аутору додијељена је и новчана награда.

Ковач је нагласио своју дубоку захвалност доц. др Славојки Бештић-Бронзи, која је била ментор за израду награђеног мастер рада, као и историчару Горану Латиновићу, проректору Бањалучког Универзитета, који пружа стручну, моралну и техничку подршку младим ауторима који се баве важним темама из националне историје 20. вијека.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар