Требињац добитник престижне стипендије владе Уједињеног Краљевства

  • Данило Ковач, некадашњи ученик Гимназије “Јован Дучић“ у Требињу, данас је професор Гимназије Бања Лука, гдје предаје историју и латински језик у нацоналном и међународном (ИБ) програму.

Овај Требињац добитник је Чивнинг стипендије за академску 2018/2019 годину. Чивнинг фондација основана је 1983. године, а стипендира студенте 160 земаља свијета.

Један од неопходних услова за добијање ове стипендије, која у потпуности покрива трошове студија, је претходно обезбијеђено мјесто на жељеном британском универзитету и међународни сертификат из енглеског језика.

Професор Данило Ковач похађаће мастер студије из методке наставе историје, Института за образовање, на лондонском универзитету University College Лондон. Овај престижни универзитет налази се на трећем мјесту у Европи на Шангајској ранг-листи универзитета.

Према QС листи, која рангира универзитете према појединачним областима које проучавају, University College Лондон се налази на првом мјесту на свијету за област „образовање“, већ пету годину за редом.

Ово својеврсно признање за досадашњи рад професора Данила Ковача, такође је подстицај и другим нашим просвјетним радницима да се усавршавају и да и даље постижу одличне резултате.

Херцеговина прес

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар