ПОНОС БИЛЕЋЕ: Ученице Мирјане Сворцан бриљирале на републичком такмичењу

  • У Градском позоришту “Јазавац“ у Бања Луци, у оквиру Међународног фестивала дјечије поезије “Дјечије царство 2016“, одржано је  X републичко такмичење у рецитовању за ученике основних школа  (од 5. до 9. разреда) Републике Српске.

001

Учешће на овом такмичењу узела су 63 ученика из свих крајева Републике Српске. Смјелост и храброст да покажу своје рецитаторске способности одважиле су се и  ученице билећке Основне школе „Свети Сава“ Дарија Куљић, Тијана Граховац и Анђела Капор, које су се неуморно припремале за ово такмичење заједно са наставницом српског језика и књижевности Мирјаном Сворцан, која је дошла са њима у пратњи.

Жири у саставу: књижевник Горан Дакић, професор српског језика и књижевности Мирко Вуковић и драмска глумица Љиљана Чекић имао је тежак задатак да изабере најбоље, јер су сви они самим учешћем на фестивалу показали да су најбољи представници својих школа и своје регије. Ипак, не само да су најбољи у својој школи, граду и регији већ су најбољи и у Српској, што потврђује и чињеница да је другопласирана на овоме такмичењу била ученица деветог разреда, Дарија Куљић. Ученике за такмичење су спремале наставнице српског језика и књижевности Драгана Кукић и Мирјана Сворцан.

13036436_1014589905256403_295807229_o

Ученици се нису само показали као врсни рецитатори, они су и добри глумци, новинари, мали књижевници и пјесници. Наиме, у Основној школи „Свети Сава“ у Билећи, новинарску секцију води наставница српског језика и књижевности Мирјана Сворцан чије генерације су показале и доказале како се преданим радом и професора и ученика остварују завидни резултати. Они не само да су врсни говорници, већ су сјајни новинари, мали књижевници, пјесници али прије свега писмени ученици, по чему се Мирјанини ђаци увијек познају. И наравно оно најбитније, добри људи јер само хумано срце спремно је несебично улагати свој труд у заједнички циљ и напредак своје школе.

Аутор: Тијана Тркља
Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар