Требињски музичари бриљирали на републичком такмичењу

  • На Републичком такмичењу музичких школа РС у Бањалуци ученици основне и средње Музичке школе из Требиња освојили су 24 награде – двије специјалне, 10 првих, четири друге, пет трећих и три похвале.

muzicka-skola-trebinje
Специјалне награде припале су Ањи Риђешић, соло клавир, класа професора Јелене Николић и Невени Ћурчић, флаута, у класи професора Неде Танасијевић.
Прве награде припале су камерним саставима – на хармоници: Владану Пикићу, Митру Карадеглићу и Бојану Пикићу у класи професора Душанке Бабић, на гитари: Јовани Милошевић, Кристини Пиљевић и Милошу Милинковићу у класи професора Данице Куртовић, те Драгани Павићевић, Марији Анђелић и Огњену Марковићу у класи професора Јелене Рајовић.
Одлични су били и камерни састави Николина Атељевић, Зоја Перовић и Невена Ћурчић, професора Неде Танасијевић и Јелене Николић, као и Матија Тучић, Лана Перовић и Матеја Пројевић, класа професора Љиљане Рајовић и Јелене Ковачевић, који су такође освојили прве награде на Републичком такмичењу Музичких школа РС.
На овом такмичењу, прва мјеста за соло наступе на клавиру освојили су Андреа Радовић у класи професора Јелене Ковачевић, Исидора Гамбелић и Лана Ћапин, ученице професора Ирене Мијушковић, као и Тина Миливојевић и Алекса Ћурчић у класи професора Бојане Вртикапе, односно Борке Ступар.
У категорији солфеђо Алекси Валентићу, ученику средње школе у класи професора Милисава Сукоњице, припала је друга награда, док су треће мјесто у истој категорији освојили ученици основне школе Кристина Милиша, Милош и Александар Краљ, професора Горана Маунаге. Такође, треће мјесто у категоријама соло клавир и флаута освојили су Јована Ћосовић, професора Јање Хајровић, односно Ивана Јанковић из класе Неде Танасијевић.
Похвале на такмичењу добили су и основци Ивана Ковач и Жељка Пажин, клавир, у класи професора Јелене Ковачевић, те Јован Рикало, ученик четвртог разреда средње музичке школе у категорији хармонија и музички облици, класа професора Александре Рајковић.
На такмичењу Музичких школа РС у Бањалуци, учествовало је 12 школа из РС.

Извор: Радио Требиње/ М.Б.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар