Основац из Требиња други на републичком такмичењу из географије

  •  На Републичком такмичењу из географије за ученике шестих разреда, одржаном данас у школи „Јован Јовановић Змај“ у нашем граду, друго мјесто освојио је, са 93 од могућих 100 бодова, Андрија Грдинић, ученик Основне школе „Вук Караџић“ из Требиња.

11111
У конкуренцији 19 ученика из 14 мјеста Српске, прво мјесто припало је Николи Цвијановићу из школе „Никола Тесла“ из Прњавора, са 97 бодова, а треће – Анабели Будаковић из школе „Вук Стефановић Караџић“ из Теслића, која је имала 92 поена.
Међу јединим учесницима из наше регије био је и Миомир Дујановић из школе „Свети Василије Острошки“ у нашем граду.
Према ријечима Миодрага Самарџића, инспектора и просвјетног савјетника за географију у Републичком педагошком заводу, “ученици су показали завидан ниво знања, а за титулу најбољих пресудиле су нијансе”.
Сви учесници републичког такмичења, као и њихови наставници, добили су похвале и пригодне књиге, а троје првопласираних награђени су и глобусом – које је обезбиједила школа домаћин такмичења.

Извор: Радио Требиње / В.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар