Поноћном литургијом у најрадоснији хришћански празник

  • Звона саборног храма Светог Преображења Господњег у поноћ су објавила Требињцима рођење Богомладенца.

bozic (1)
Свету архијерејску литургију у требињском саборном храму служио је епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, уз саслужење свештенства епархије, појање хора Светог Василија Остошког и присуство великог броја вјерника, који су дошли да најрадоснији дан за хришћане дочекају празничним богослужењем и након вишеседмичног поста приме свету причест.
bozic2
Поздрављајући вјерни народ божићним поздравом „Мир Божији, Христос се роди!“ владика захумско-херцеговачки и проморски пожелио је Требињцима да им на радост дође Божић, додајући да је то „дан спасења, избављења, обновљења, обожења и очовјечења“.
„Да Бог да да се увијек у радости молимо Богу и да увијек будемо божији народ као што смо ноћас били“, рекао је владика Григорије.

bozic3
По традиционалном обичају, вјерници су након богослужења отишли својим кућама, гдје су дочекали полазнике и са својим породицама, уз богату божићну трпезу, пожељели једни другима здравље, срећу и напредак.

Након поноћне, божићна литургија у саборном храму биће служена и у 6 часова.

Извор: радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар