ПОЧЕЛИ РАДОВИ ЗА ГРАД СУНЦА: Берни Еклстон диктира услове за Формулу 1 и Велику награду Херцеговине

  • За херцеговачке грађевинаре нема зиме. Сви су засукали рукаве и изашли на терен. Заједничким снагама боре се са 800 хиљада квадрата шуме на којима би до љета идуће године требало да никне прави мали град.

draskkovic

“Радимо припремне радове, значи пробијање путева, равнање терена, планирање. Користи се лијепо вријеме да урадимо што више послова тих. Ради се по цијели дан”, рекао је Раде Кисин, “Херц градња”.

“Сада има четири пет фирми које су ангажоване на овом дијелу посла. Да би се остварила динамика посла сигурно да ћемо ангажовати све расположиве потенцијале у механизацији Херцеговине”, рекао је власник концерна ‘Сwисслион’ Таково, Родољуб Драшковић.

Комбинација дрвета и камена – то је Драшковићева идеја водиља за изградњу туристичких капацитета, али коначан суд о свему даће с прољећа неколико реномираних архитеката из региона. Неки од њих већ су обишли терен и спремни су да се прихвате посла. “Ово није свакидашње, ово се једном у животу и деси и предстваља један нормалан изазов не само за једног архитекту него за више архитеката. Као што сам малоприје рекао, неко је рекао хоћу град на води и би Венеција. Мислим ми морамо у оваквим идејама бити визионари”, рекао је Вук Зец архитекта.

А осим с архитектима у току су преговори и са власницима Формуле 1, потврдио је Драшковић за АТВ. Главни менаџер највећег циркуса на свијету већ је боравио у Требињу и састао се са српским краљем чоколаде. На прољеће се очекује и долазак Бернија Еклстона.

“Када будемо припремили терен онда ће сигурно они доћи да дају оцјену да ли им одговара терен и који су захтијеви њихови у самом извођењу грађевинских пројеката да би се овде одржавале трке Формуле 1″, рекао је Драшковић.

До тада, домаћини имају задатак и пола године да уреде и припреме терен. Простор на ком стојим до прије мјесец дана био је покривен густом шумом. Као што видите сада је све рашчишћено и поравнато, а на овом мјесту с прољећа почињу главни радови – изградња аква парка и затвореног олимпијског базена.

За ову годину и радове на изградњи Града Сунца Драшковић је издвојио 20 милиона евра, али ако зафали, из сламарице ће, каже, извадити још новца јер посао мора тећи по плану.

Извор: АТВ

Погледајте прилог АТВ  

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар