Конзул Србије посјетио општине Невесиње и Источни Мостар

Конзул се интересовао за тренутне привредне потенцијале општине Невесиње и инвестиционе планове општинских власти за 2019. годину. Он је рекао да Конзуларна канцеларија жели бити у контакту са херцеговачким народом како би препознала потребе становника.

− Након обиласка свих источно-херцеговачких општина и увида у различите сфере привредног и друштвеног живота, информације ћемо пренијети институцијама у Србији које ће понудити одговарајућу помоћ − истакао је Божић.

Начелник општине Миленко Авдаловић пренио је захвалност грађана Невесиња на досадашњој помоћи Владе Србије, посебно за средства уложена у обнову Дома културе. Он је рекао да будућност Невесиња види у развоју енергетског сектора, шумарства и пољопривреде.

− Очекујемо да се успјешна сарадња влада Републике Србије и Српске настави и у будућности, а општина Невесиње је већ одредила пројекте за које ће тражити подршку − додао је Авдаловић.

Прије Невесиња конзул Србије боравио је на Зијемљима гдје је разговарао са руководством општине Источни Мостар о инфраструктурним пројектима и потенцијалној помоћи Србије. Представнике ове локалне заједнице упознао је са процедурама добијања држављанства Србије преко Конзуларне канцеларије у Требињу.

Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар