Предавања о Николи Тесли: Научник са друге стране науке

  • Милка Кресоја и Спасоје Влајић из Међународног центра за истраживање насљеђа Николе Тесле из Београда и Москве одржали су вечерас у Музеју Херцеговине предавање о Николи Тесли, загонеткама и значају његових научних открића за човјечанство, а поводом 160 година од рођења великог научника.

tesla
Професор Влајић говорећи о „Николи Тесли и савременим технологијама“ каже да Теслу углавном вреднују према његовим техничким достигнућима.
Он истиче да је Тесла „измислио 20. вијек и кад би се искључило све оно што је оставио човјечанству, развој цивилизације би много раније био заустављен“.

„Међутим Тесла није само то. У својим предавањима, чланцима, изумима и пратећим натписима уз своје патенте, он се показао као тумач једног вишег реда. Дао је смернице и за ону област која обећава, а то је физика и технологија свести“, рекао је један од оснивача Међународног центара за истраживање насљеђа Николе Тесле.

Влајић додаје да је Теслино увјерење „како и једна мисао може одредити будућност свемира“ у то вријеме било несхватљиво и неприхватљиво, иако је наука касније потврдила постојање енергије мисли.

„Мисао покреће мождане ћелије, а живчане струје и мождани таласи утичу на стање у телу. Када се деси подударност мисли и догађаја, очигледно је да смо из света узрочно-последичних односа, из овог стешњеног четвородимензионалног простор-времена, уздугнути у више димензије, где мислима можемо да утичемо на појаве у материјалном свету. И у том светлу можемо да посматрамо оне дивне речи монаха Тадеја ‘Какве су нам мисли, такав нам је живот’“, истакао је Влајић.

Милка Кресоја, оснивач Међународног центара за истраживање насљеђа Николе Тесле говорила је о „Тајнама Козирјевог огледала“, открићу руског астрофизичара, базирано такође на Теслиним научним достигнућима.

Она је рекла да је Тесла сматрао да на првом мјесту треба да нам буде здравље, јер кад имате земљу са здравим становништвом онда је то и права држава која се правилно развија.

„Козирјево огледало спада у област квантне медицине ‘боље спречити него лечити’. То је један ваљак од алумуминијума, а зове се огледало јер има рефлексију. Кад човек уђе унутра и буде 30 до 40 минута његови параметри здравља се знатно побољшавају. Проверава се човеково здравље пре уласка у огледало и после изласка и резултати су стварано задивљујући“, навела је Кресоја.

Она сматра да без Тесле нема преласка у будућност ни у науци, нити у било којој другој области.

„Тесла је толико велик и важан за нас да смо решили као оснивачи Центра да путујемо, да причамо о њему, јер то је једино што можемо да учинимо за сада тако великом научнику. Због тога, сматрам да је историјска мисија српског народа само да носи барјак Теслине светлости“, закључила је Кресоја.
Организатор предавања је Међународни центар за истраживање насљеђа Николе Тесле.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар