ОПРОШТАЈНА ПОРУКА ДОКТОРА ЛАЗИЋА: Стајао сам на првој линији, понос ми није дао да се склоним (ВИДЕО)

  • Чувени хирург, осећајући да ће изгубити битку са вирусом корона, сабрао је мисли у поруку која никога неће оставити равнодушним

БОЛЕСТ па затим смрт чувеног нишког хирурга др Миодрага Лазића дубоко је погодила бројне пријатеље, колеге и породицу, као и оне којима је спасао живот у ратовима деведесетих. Своју опроштајну поруку послао је преко колегинице Марије Димитријевић.

Њену потресну објаву на Фејсбуку преносимо у целости:

“Данас нас је напустио прим.др Миодраг Лазић, хирург, велики човек, мој велики пријатељ, учитељ, други отац. Замолио ме је да пренесем његове последње речи:

Отишао сам часно и поштено. Као директор УЦ два месеца пред пензију, стајао сам испред својих људи, драгих доктора и сестара. Стајао сам на првој линији, нисам се крио, напротив био сам испред свих знајући да са свим својим болестима и годинама имам велики ризик али част и понос ми није дозвољавао да се склоним. Такав сам био на Крајишком ратишту годину дана, на Сарајевском ратишту 4 године, за време НАТО бомбардовања. Нећу да одем тихо хоћу да одем онако какав сам био читав живот а то знају моји пријатељи, колеге, породица. Сви су ми говорили да се склоним али ја то себи никад не бих опростио. Моји вољени Крајишници, пријатељи из Републике Српске за које сам жива легенда заувек искрено ће плакати сви јер су увек веровали да сам неуништив. Колико сам ових дана добио порука подршке. Волим вас заувек. Моји унуци и унука Мила остају без деде, ћерке и син да не тугују него само напред. Будите поносни на мене. Драге моје колеге, Марија, Боки, Брале, Кандо, Сунчица и Мацан, драге моје сесте које сте ми увек веровале, збогом. Вољеној Ани, ратном другу и жени порука: буди храбра и чврста због деце и унука а горе на оној страни, једнога дана бићемо поново заједно. У Нишу мојим пријатељима посебан поздрав.

Последња ми је жеља да ме испратите песмом „Марш на Дрину“.

Доктор Лаза, хирург напаћеног српског народа.“

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. gavrile adžić Reply

    Нека му Бог душу прости и нека му да рајско насеље, као што је и заслужио.

Оставите коментар