НЕВЕСИЊЕ: СРЂАН ЛЕРО ПРВИ ДОПЛИВАО ДО ЧАСНОГ КРСТА НА АЛАГОВЦУ

  • У богојављенском пливању за Часни крст на језеру Алаговац одважност и поштовање према великом празнику исказало је 60 учесника, а побједник је Срђан Леро (28) из Билеће.

Већ је побјеђивао у родном мјесту, а данас је радост празника желио да подијели са пријатељима из Невесиња.

„Јесте хладно, али је осјећај прелијеп и сви учесници су побједници“, рекао је Леро и поручио да побједу посвећује породици, супрузи и двоје дјеце. Леро се, иначе, читавог живота бави спортом, највише кошарком и пливањем.

Након молитве за освећење воде, крст је у хладно језеро спустио старјешина Саборног храма Младен Чалија.

„Надам се да ћемо се још дуго сретати и радовати празнику, окупљати око светог храма и приређивати богојављенска пливања“, истакао је Чалија.

Међу шездесетак учесника најмлађи је био Бранко Стевовић (11) из Будве, а најстарији Бранко Војичић (63). Одважност је ове године показало и шест припадница њежнијег пола.

Бранко Војичић је са два сина пливао за Часни крст. Није се жалио на хладноћу пошто је имао јак мотив. Каже да је по дебелом минусу своју издржљивост више пута тестирао пливањем у хладној Заломци.

Богојављенском пливању претходила је света литургија у Саборном храму у Невесињу и литија до изворишта Једреш.

 

Радио Невесиње

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар