Невесиње: Вечерас отварање изложбе слика „Дијалог са материјалом“

  • Вечерас ће у Градској галерији Невесиња бити отворена изложба слика „Дијалог са материјалом“ академског сликара Драгана Батинића

Изложбу чине два циклуса:

– Први циклус су асамблажи, колажно је руковођен и иде до крајњих консеквенци.То су визије спољашњег свијета које  еволуирају у умјетников ликовни језик.

– Други циклус је настао као жеља за поједностављивањем и минимализацијом рада. Он представља заустављање на одређеним проблемима из првог циклуса и јавља се као последица потребе за продубљењем умјетничког става.

batinic

 

ДРАГАН БАТИНИЋ , академски сликар рођен је у Билећи, 1985. године. Дипломирао  на Академији ликовних умјетности у Требињу, Одсјек сликарство, код професора Марка Мусовића. Изучавао цртеж и сликарство у класи код доц. Доброслава Мрдака. Поред  сликарства бави се и педагошким радом. Ради као наставник ликовне културе у основној школи  “Ристо Пророковић “ у Невесињу, а у оквиру Центра “Cambridge“ води школу цртања и сликања у Невесињу. Ово је његова трећа самостална изложба. Имао је и више колективних изложби. Учесник је неколико ликовних колонија. Члан је Удружења ликовних умјетника Источне Херцеговине.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар