КОТОР АРТ ФЕСТИВАЛ: Представљање школе сликања „Cambridge“ на петој међународној изложби ликовних радова Херцеговине

Трг Светог Луке у Котору јуче је био средиште „Котор Арт фестивала“, на коме су своје радове преставили ученици школе цртања и сликања „Cambridge“ из Требиња, Билеће, Гацка и Невесиња. Ово је иначе Пета међународна изложба ликовних талената Херцеговине у Котору. Дјецу су припремали професори, академски сликари, Јелена Глоговац Савић у Гацку и Сандра Цумбо у Требињу, док је са ученицима у Билећи и Невесињу радио академски сликар Драган Батинић, под руководством директорице Вере Милошевић.izložba

Испред „Котор Арта“ присутне је поздравио Бранко Ракочевић.

Захвалност испред школе сликања упутили су гимназијалци Средњошколског центра „Голуб Куреш“ из Билеће.

„Најприје да се захвалимо Котор Арт фестивалу на позиву да и ове године учествујемо и представимо се са Школом цртања и сликања Cambridge. Са нама је и играоница Цицибан из Требиња. За нас и за нашу дјецу  боравак овдје је непоновљива радост“-истакли су.

kotor

Гимназијалци Александар Шкипина, Слађана Бабић и  Саво Малешевић читали су изабране текстове о љубави и поруке дјеца-дјеци  , које је за ову прилики изабрала проф. српског језика и књижевности Тања Бубрешко.

zamjena 2

„Да бисмо били срећни, ту срећу морамо и да заслужимо. Ако не будемо добри према другима, неће ни они бити према нама. Као и ми нпр. са директорицом Кембриџа, госпођом Вером.Зато смо вечерас овдје! Свијет је лијеп, непредвидив,  радостан и безбрижан када имамо пуно пријатеља и када смо окружени љубављу и пажњом“-нагласили су учесници , на радост свих присутних .

zamjena 1

Грађани Котора уз ликовне радове имали су прилику да виде сплет игара које је извео КУД“Владимир Гаћиновић“ из Билеће.

kotor 4

Милица Шешлија и Марина Голијанин, полаунице центра „Cambridge“, oтвориле су ову изложбу, на којој је изложено око стотину ликовних радова.Овај пут заједно са центром „Cambridge“, излагала је и дјечија играоница „Цицибан“ коју води Јованка Бакмаз.kotor 6

Дајана Алексић

Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар