НЕВЕСИЊЕ: Отворен камп Црвеног крста на Ступинама

  • У организацији Црвеног крста Невесиње и Црвеног крста Раковица, а под покровитељством Општине Невесиње јуче је на Ступинама отворен Омладински камп у коме ће наредна четири дана боравити подмладак Црвеног крста општина Раковице, Требиња, Гацка и Невесиња.

Секретар Црвеног крста Раковица Јована Дука рекла је да је камп едукативног карактера у коме ће 35 омладинаца присуствовати предавањима, радионицама и показним вјежбама из области пружања прве помоћи.

У оквиру предавања и радионица обрадиће се теме које говоре о питањима дискриминације, рјешавања конфликата, као и веома актуелна питања везана за заштиту од насиља путем медија и интеренета – додала је она.

Дука је најавила да ће у оквиру програма бити реализована и радионица „Превенција борбе против трговине људима“као и основна обука прве помоћи у комбинацији са обуком за дјеловање у несрећама.

Предсједник Црвеног крста Невесиње Бранка Филимоновић у име домаћина поздравила је учеснике кампа и пожељела им успјешан рад и лијепо дружење.Она је истакла да ће предавања, радионице и обуку проводити инструктори Црвеног крста Раковица.

Црвени крст Невесиње и Црвени крст Раковица из Београда у складу са протоколом о сарадњи кровних организација Републике Српске и Србије потписали су у новембру прошле године у Невесињу Споразум о програмској сарадњи.

СЛАВЕНКА ГОЛИЈАНИН / Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар