Награде на ликовном и литерарном конкурсу Црвеног крста сестрама Куреш

Датум 28. 05. 2018.

На традиционалном конкурсу Црвеног крста, Билећа сваке године освоји неку од првих награда.Тако је било и ове године, двије сестре освојиле су прве двије награде, Глорија Куреш за ликовни рад прву награду, а Јулија за литерарни другу награду.Тема ове године је била „Дијели са другима оно што те чини срећним“, а оне кажу да су се руководиле идејом да је тема поетска, да се може лијепо описати и нацртати, и да говори о хуманости, што и јесте главни циљ Црвеног крста.

Глорија је одлична ученица деветог разреда ОШ“Петар други Петровић Његош“, а да развије љубав према сликању и цртању, помогао јој је њен наставник Драго Вучић, који јој је био ментор и за овај рад.

Јулија је одлична ученица Гимназије, којој је ментор за овај рад била проф. српског језика и књижевности Тања Бубрешко.Успјеси ученика показују да це и Гимназија и основне школе труде  да пруже подршку младим и талентованим људима, који желе да раде, и развијају своје таленте.

Награде су сестрама уручене данас, у просторијама ЦК Билећа, од стране предсједника Драга Шаренца и секретара гђе.Снеже Капор.Ученице су добиле пригодне награде, а њихови ментори захвалнице за уложени труд.

Занимљиво је да су исте године, за исту тему награђене двије сестре, у данашње вријеме ријетко је да млади људи развијају осјећај за хуманост и праве вриједности.

Јулија је то показала пером, а Глорија сликом.Ево како Јулија види тему :Дијели са другима оно што те чини срећним“.

„Много је људи а риједак је Човјек! Доброта ријетких ме одржава да не паднем са ивице бодљикаве жице којом везем своју тешку причу. Сламка спаса слика својом сјајном четкицом топлину сунца и ватромет најразличитијих боја који даје смисао овом сивилу које нас окружује. Онако како се подижем изнова, кажем себи: „Дај сиромаху хљеба и биће ти захвалан као што је сањар звијездама. Поклони осмјех тужноме и буди сигуран да ћеш му уљепшати дан. Обриши сузу уплаканом и пробудићеш у његовом срцу љубав. Нађи напуштеног када га сви забораве и посвети му трен, секунд, најмању јединицу времена и радоваће ти се као војник миру. Врати вјеру разочараном и памтиће те…заувијек“.

Д.А.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар