НЕСВАКИДАШЊА ХУМАНОСТ: Херцеговка Жељка Вуковић даровала косу

  • Колико су Херцеговци хумани још једном потврђује и гест Жељке Вуковић из Гацка која је одлучила да своју косу донира за израду перика и тим врати осмијех на нечије лице.

– За  Женски центар Милица из Врњачке Бање и њихову акцију „Дај снагу“ сазнала сам преко друштвених мрежа, одмах сам се одлучила да будем дио ове акције, јер већ дуго имам жељу да донирати косу онима којима је то најпотребније – прича Жељка.

Губитак косе код жена спада у једна од најтежих и најемотивнијих тренутака у фази хемотерапије. Идеја кампање Женског центра Милица је да се пружи снага женама и обезбиједи лакши пролазак кроз овај тежак животни период прикупљањем природне косе од донатора, а од које ће бити направљене перике. Перике од природне косе сматрају се најквалитетнијим, јер је израда у потпуности ручна и „удобније су“ и вјеродостојније у односу на синтетичке.

– Након што сам подијелила фотографију на друштвеним мрежама, јавило ми се пар дјевојака које су заинтересоване да ураде исто, а и овом приликом бих позвала све који могу да донирају косу, потребно је да дужина косе буде 20-30цм, да је коса природна. Све детаљне информације се могу пронаћи на инстаграм профилу „Женски центар Милица“. Заиста, наше мало неког значи много – поручила је Жељка.

Драгана Телебак Николић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Несвакидашња хуманост: Херцеговка Жељка Вуковић даровала косу

Оставите коментар