НЕ ПРОПУСТИТЕ: Путујте свијетом за мање од 50 евра!

  • Уколико волите да путујете, али су вам досадиле стандардне понуде туристичких агенција, те вам се не даје много новца на превоз и смјештај, имамо рјешење за вас. Наиме, Бањалучанин Роберт Дацешин (26) до сада је преко 30 земља, градове је давно престао да броји, а све то уз минималне трошкове.

IMG-20140105-WA0003

Након бројних питања пријатеља и молби да им помогне око планирања путовања, одлучио је да покрене страницу на којој ће са посјетиоцима дијелити искуства и савјете.
Тако је покренуо wеб страница Riopricesaputovanja.com.

Зашто Рио? Прије свега због његове велике љубави према Бразилу, а и овом граду.
Он сматра да је могуце путовати са јако мало новца, као сто је и описао у једној од прича на сајту.
До сада је посјетио 32 земље, само током прошле године био је у 11 земаља, а градове више и не броји. Због посла тениског судије често путује, али истиче да на путовања не даје много новца јер користи јефтине летове и смјештај код пријатеља или путем цоуцхсурфинга. Наиме, концепт couchsurfing је да спаја људе који нуде бесплатан смјештај у свом стану на неколико дана и људе којима је смјештај потребан.

DSCF9802
“Донедавно сам био студент, нисам имао своје приходе већ само џепарац, а успијевао сам толико путовати. Првипут сам користио цоуцхсурфинг прије пет година, када сам ишао у Женеву на концерт. Тражио сам смјештај и нисам могао наћи ништа испод 50 евра за ноћ. Онда ми је пријатељ рекао за тај сајт и одлучио сам покушати. Преко тога сам ишао у 15-20 градова и сваки пут ми је било боље. Не плаћаш смјештај, а имаш особу која зна све у граду и препоручује ти шта да радиш, а шта не. Тако најбоље и упознаш неко мјесто. Прије двије године смо пријатељ и ја били шест дана у Истанбулу код неког момка. То је најбољи човјек кога сам у животу упознао. Узео је годишњи одмор како би ишао са нама по граду, није дозвољавао ништа да платимо јер смо били студенти”, присјећа се он кроз смијех.

Путем тога упознао је много занимљивих људи, те угостио неколико њих из Мексика, Аргентине, Кореје…

Прије неколико година је долазио момак из Мексика који је побиједио у Бугарској у Великом брату. Као награду је добио кућу у Софији, коју сада издаје и од тих пара путује свијетом. Имао сам јако лијепа искуства и упознао много људи. Сад сам био код једне дјевојке у Милану која ради у затвору као психијатар. Упознаш забавне људе, али опет није ни то за свакога. Некада спаваш на поду, некад на огромном кревету, све зависи од особе.”

11998298_10208100574618584_761199578_n
Роберт својим читаоцима нуди и проналажење јефтиних авио карата. На његовом сајту могу се наћи повратне карте за Осло, Париз, Берлин, Рим, Марсеј, Лондон, Гетебург… и многе друге градове за испод 50 евра. Идеја му је да и други људи виде да се путовати може и са јако мало новца.
“Сада из Београда имају промо летови за Индију и Шри Ланку који су око 350 евра, а иначе су и до 1.000. Волим да то истражујем и знам много сајтова који објављују повољне понуде.“
За оне који су жељни авантуре, али немају са ким да путују, Роберт нуди рубрику “Тражим сапутника” гдје повезује људе који желе путовати, али немају друштво за то.

Више информација можете наћи овдје

текст: Тијана Тркља
Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар