БЕЋКОВИЋ: Бојкотом раздвојили спорт од политике

  • Академик Матија Бећковић честитао је Србима из фудбалске репрезентације Црне Горе на одлуци да бојкотују утакмицу против самопроглашеног Косова и истакао да су они својим поступком раздвојили спорт од политике.

ФОТО: Медија центар Београд

Бећковић не прихвата тезу да је овим потезом политика поново умијешала прсте у спорт.

– Напротив, мислим да ни по чему нису умијешали политику у спорт, овим су раздвојили те двије ствари – рекао је Бећковић за београдски Ало.

Он сматра да су сада већ бивши селектор Љубиша Тумбаковић и играчи „Црвене звезде“ Филип Стојковић и Мирко Иванић, безусловним одбијањем да заиграју на утакмици, на неки начин спасили част те репрезентације.

– Свјесно су ушли у ризик да више никад не буду дио репрезентације Црне Горе и утолико је њихов гест љепши и значајнији – истиче Бећковић.

Српски академик који помно прати спортска дешавања, прокоментарисао је и ставове појединих црногорских медија да тамошња репрезентација више никад не би требало да буде састављена од играча „са стране“.

– Зашто би звали играче из Србије? Ево могу да зову играче са /самопроглашеног/ Косова. Само, и то је Србија – закључио је Бећковић.

Извршни одбор Фудбалског савеза Црне Горе смијенио је селектора Љубишу Тумбаковића, након што је одбио да води екипу на квалификационој утакмици за Европско првенство против селекције самопроглашеног Косова.

Меч против самопроглашеног Косова одбили су да играју и репрезентативци Црне Горе Мирко Иванић и Филип Стојковић, који играју за „Црвену звезду“.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар