САВИНДАНСКА ПОСЕТА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

  • Прво ходочашће у Новој 2021. години започињемо са Светим Савом, Косовом и Метохијом, баш како је и најприродније!

Јер ко се загледа далеко иза себе видеће далеко и пред собом!

После 800 година враћамо се стопама Светог Саве полазећи древним старорашким путевима долином Ибра, па низ епско Косово поље до Спомен-куле Косовским јунацима на Газиместану! Ту, са Дероковог српског временског пирга, сагледаћемо историјско бојно поље, ишчитати најславнији запис деспота Стефана на Белом стубу, писан у спомен на његовог погинулог оца кнеза Лазара и српску војску, те застати у молитвеној тишини.

А онда преко љуте Дренице чије је средиште мученичка Србица стижемо у заталасну Метохију. Она је у време око Савиндана нестварно лепа, огрнута у ледену зиму, светле манастире и снегове са Проклетија.

У Призрену нас чека отац Ђорђе, парох призренски, са поздравом у храму Богородице Љевишке, историјске столице призренских митрополита и епископа Метохије и Косова. Поклонићемо се градским православним храмовима (нажалост манастирима још не можемо јер и даље важи епископска забрана да се посећују манастирске обитељи) али и провести слободно време крај Бистрице, пробати најбоље колаче и бозу, сомун, локуме и срести разнолико културно лице овог чудесног града, а који је најсличнији Константинопољу. Зато му је једно од имена, српски Цариград.

У повратку застајемо у средишту Северне Митровице, а да би осетили живи дух народне заједнице која се не одриче права за постојање на заветној земљи.
Косовска вечера нас чека у Звечану, у ресторану „Извор“.

Сви сте добродошли, а ко пош`о помого га Бог!

📌31.01.2021.

🔥 ЦЕНА 2.500,00 РСД🔥🔥🔥
Ручак укључен у цену
Полазак из Краљева

📌 Инфо и резервације у агенцији TomashTours или на телефон:
036/315 191 или 065/315 1911

📌Трансфер: Београд-Краљевo\ Краљево-Београд
– група од 8 путника  1500 дин.
– група од 17-20 путника  1200 дин.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар