ФК Леотар: Доста нам је терорисања под плаштом политичких партија!

  • Нема краја реакцијама ФК Леотар одговорио на прозивке Славка Вучуревића, градоначеника Требиња

stadion-trebinje

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић дао је одговор на приједлог Бобар Банке да Град буде судужник за кредит који је ФК Леотар подигао код ове банке, те да се на тај начин одблокира рачун клуба и омогући нормално фукционисање

Не долази у обзир да Град Требиње и грађани буду јемци за било чији лоповлук, посебно не организованих криминалних група, које су посљедњих година биле у Фудбалском клубу Леотар. Новац који би требало тамо да дамо око 600-700.000 КМ, да га имамо, употријебили би за рјешавање стамбених питања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. С тим новцем би рјешавали тај проблем, а ни у ком случају њим не би покривали нечији лоповлук, истакао је Вучуревић.

 

Поводом ових изјава ФК Леотар је издао саопштење које Вам преносимо у цијелости:

 

Господине градоначелниче,

Ми смо спремни да се одрекнемо свих средстава која нам припадају из буџета Града Требиња, а у циљу стамбеног збрињавања свих борачких и социјалних категорија. Није вас срамота да се представљате као заштитник борачких категорија, Ви који дозвољавате дезертерима да „ведре и облаче“  у нашем граду. Ми, који данас руководимо клубом, или наши очеви смо остали и бранили овај град када је било најтеже, што није случај за одређени број ваших сарадника.

Прво, престаните обмањивати јавност да је дуг према Бобар банци 600-700.000 КМ. Дуг је 380.000 КМ, а и то је упитно.

Друго, ми не тражимо од Вас да нам дате новац и тиме ускратите борачке и социјалне категорије за нешто што им припада, него да пристанете да „пребијете“ дуг са Бобар банком са средствима које сте депоновали на истој. Битније вам је било да депонујете средства у сумњиву банку, него да пласирате кредите тим истим борачким и социјалним категоријама да започну властити бизнис и ријеше се биједе. Лакше је било добити на лутрији него испунити услове за добијање вашег кредита. Каматарите! Реците колико сте пласирали кредита по том основу од када сте на функцији?

Зашто не исплатите средства која клубу припадају у јануару, ако сте легалиста, него Вас није брига, пуштате да нас „једе“ 18% камате, а средства уплаћујете у другој половини године?

Битније вам је да зарад личног сукоба са противничким политичким табором сатрете клуб и распродате имовину грађана Требиња. Није Леотар клуб ни Луке, ни Влада, ни Андрије, нити је Ваш или нас. Ово је клуб свих грађана.

Је ли вас срамота када чујете изјаву Асмира Беговића у којој каже да му је Леотар на првом мјесту, иако је напустио град када је имао само 5 година?

Фудбалски клуб Леотар је град, као и сваки други спортски колектив. Сви смо ми једно! То је клуб свих нас, без обзира на вјеру, нацију и политицко убједјење. Доста нам је терорисања под плаштом политичких партија.

Господине градоначелниче, Ви сте диктатор! Поред свега највише нас боли „необавјештеност“  и инфериорност људи који данас представљају Српску демократску странку у граду Требињу. Да ли они размишљају шта би нам се десило да су њихови претходници прије 20 и „кусур“ година били „необавјештени“? Шта би нам се десило да су били инфериорни и необавјештени 1995. године, када се бранио и одбранио град, када су нас сви оставили? Питамо вас гдје би сада били и ми и ви? Дозовите се памети. Није град један човјек. Градоначелник бар има свој став, па макар он био и деструктиван, а ви драги одборници сакупите храбрости, па изнесите свој став, јер сте и ви бирани од народа.Није то ствар само фудбалског клуба, Леотар је само кап у мору безобразлука и јавашлука у граду.

Немамо више снаге чекати изборе и надати се неком бољитку. Избори су завршени, доћи ће и нови, али када прођу, морате сви сјести заједно и рјешавати проблеме грађана. Али за све је потребна прије свега љубав према граду у којем живите, а ви је очигледно немате.

Са надом у боље сутра, до коначне побједе!

Руководство ФК Леотар

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар