На Љубомиру откривена плантажа индијске конопље, код ухапшених – и наоружање

  •  Три особе су ухапшене након што је требињска полиција у Чварићима на Љубомиру открила плантажу индијске конопље, а претресом кућа и помоћних објеката ухапшених – и већу количину муниције и наоружања.

konoplja
„Увиђај на мјесту проналаска плантаже извршен је јутрос, гдје је изузета 61 стабљика индијске конопље. Полицијски службеници су јуче око 13 часова лишили слободе три лица која се могу довести у везу са пронађеном плантажом. Ријеч је о лицима иницијала Ч.Б., М.С. и Д.С.“, саопштено је из Центра јавне безбједности Требиње.
У полицији кажу да су након хапшења извршени и претреси кућа и помоћних просторија на пет локација које користе ухапшени, гдје је откривено и нелегално наоружање.
„Том приликом је уз потврду о привременом одузимању предмета одузето: више хиљада комада муниције различитог калибра, два ручна ракетна бацача – зоља, више ручних бомби, шест комада тренутне тромбонске мине, четири патрона експлозивног пуњења, полуаутоматска пушка, пушка пумпарица као и одређена количина осушене биљне материје која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу“, саопштено је из ЦЈБ Требиње.
У ЦЈБ Требиње истичу да је полиција Одјељења за организовани криминалитет и дроге Окружном тужилаштву у Требињу предала лица иницијала Ч.Б. и М.С. због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, док против лица иницијала Т.С. и Д.С. настављају даљи рад на документовању кривичног дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
„За осам мјесеци 2016. године укупно је евидентирано шест кривичних дјела ‘Неовлашћена производња и промет опојних дрога’ и 81 прекршај, а одузето је око 5кг марихунане, 85 гр спида, 0,6 гр хероина и 29 стабљика индијске конопље“, кажу у ЦЈБ Требиње.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар