Почиње изборна тишина

  • У БиХ од  7.00 часова почиње изборна тишина, односно потпуна забрана медијског праћења било каквих изборних активности, а трајаће до затварања посљедњег бирачког мјеста у недјељу, 2. октобра, саопштила је Регулаторна агенција за комуникације /РАК/.

izbori-2016

Из РАК-а наводе да током 24 сата прије отварања бирачких мјеста у БиХ неће бити никаквог медијског извјештавања о било каквој активности која се односи на политичку и изборну кампању, те напомињу да период изборне тишине траје до затварања бирачких мјеста.

РАК подсјећа све пружаоце аудиовизуелних медијских услуга и медијских услуга радија на обавезу поштивања изборне тишине непосредно пред изборе.

У саопштењу РАК напомиње да је од 7.00 часова јутрос на снази забрана објављивања резултата испитивања јавног мњења у вези са гласањем и изборима и да ће трајати до затварања посљедњег бирачког мјеста у БиХ у недјељу, 2. октобра.

Извор: СРНA

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар