ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ: Отворена биралишта у Херцеговини

  • У шест источнохерцеговачких општина јутрос су сва биралишта отворена на вријеме и за сада није било проблема током гласања.

izbori_9-602x400

На подручју општине Билећа 10. 260 лица моћи ће да гласа на 25 редовних бирачких мјеста. Формирано је и једно мјесто за гласање у одсуству и за непотврђене гласачке листичке, те два мобилна тима.
Укупно 11 336 Невесињаца с правом гласа грађанску дужност моћи ће да обаве на 32 редовна биралишта и једном мјесту за гласање у одсуству и непотврђеним гласачким листићима.
Бирачко тијело у општини Гацко броји 8242 лица, који ће моћи да се изјасне на 21 редовном биралишту. Једно мјесто за гласање у одсуству и за гласање непотврђеним гласачким листићима придружени су бирачком мјесту у Средњошколском центру „Перо Слијепчевић“.
У општини Љубиње 3 321 пунољетних грађана моћи ће да гласа на 14 редовних бирачких мјеста и једном мјесту за гласање у одсуству и непотврђеним гласачким листићима.

У Источном Мостару отворено је свега једно биралиште, на којем ће моћи да гласају 172 лица.
Осим у Требињу и Билећи, у другим мјестима наше регије нису формирани мобилни тимови.
Сва 43 редовна биралишта у Требињу јутрос су отворена и изборни процес за сада тече несметано, потврдила је за Радио Требиње Жељка Ружић, предсједник Градске изборне комисије Требиње.

Према њеним ријечима, два бирачка мјеста – Брегови 1 у школи „Јован Јовановић Змај“ и Виногради 1 у школи „Свети Василије Острошки“ из техничких разлога отворена су са 15 минута закашњења, што ће бити надокнађено продужењем трајања гласања до 19 часова и 15 минута на тим биралиштима.

Ружићева је подсјетила да бирачко тијело у нашем граду броји 30 хиљада 215 бирача и да је у просторијама Територијално-ватрогасне јединице Требиње формирано једно бирачко мјесто за гласање у одсуству или непотврђеним гласачким листићима. Шест мобилних тимова ће обићи око 250 наших старих и инвалидних суграђана, као и оних који су смјештени у Дом пензионера, Болницу Требиње и Казнено-поправни завод, како би могли да остваре своје бирачко право.
И за ове изборе организован је превоз, за гласаче у удаљеним приградским и сеоским подручјима.
Рућижева додаје да је Градска изборна комисија за данашње изборе акредитовала преко хиљаду посматрача, највећим дијелом из реда политичких субјеката, али и удружења грађана, Центра циивлних иницијатива, уз представнике ЕУФОР-а, ЛОТ тима и других међународних посматрача.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар