Слободна Херцеговина » ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ: Отворена биралишта у Херцеговини

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ: Отворена биралишта у Херцеговини

  • У шест источнохерцеговачких општина јутрос су сва биралишта отворена на вријеме и за сада није било проблема током гласања.

izbori_9-602x400

На подручју општине Билећа 10. 260 лица моћи ће да гласа на 25 редовних бирачких мјеста. Формирано је и једно мјесто за гласање у одсуству и за непотврђене гласачке листичке, те два мобилна тима.
Укупно 11 336 Невесињаца с правом гласа грађанску дужност моћи ће да обаве на 32 редовна биралишта и једном мјесту за гласање у одсуству и непотврђеним гласачким листићима.
Бирачко тијело у општини Гацко броји 8242 лица, који ће моћи да се изјасне на 21 редовном биралишту. Једно мјесто за гласање у одсуству и за гласање непотврђеним гласачким листићима придружени су бирачком мјесту у Средњошколском центру „Перо Слијепчевић“.
У општини Љубиње 3 321 пунољетних грађана моћи ће да гласа на 14 редовних бирачких мјеста и једном мјесту за гласање у одсуству и непотврђеним гласачким листићима.

У Источном Мостару отворено је свега једно биралиште, на којем ће моћи да гласају 172 лица.
Осим у Требињу и Билећи, у другим мјестима наше регије нису формирани мобилни тимови.
Сва 43 редовна биралишта у Требињу јутрос су отворена и изборни процес за сада тече несметано, потврдила је за Радио Требиње Жељка Ружић, предсједник Градске изборне комисије Требиње.

Према њеним ријечима, два бирачка мјеста – Брегови 1 у школи „Јован Јовановић Змај“ и Виногради 1 у школи „Свети Василије Острошки“ из техничких разлога отворена су са 15 минута закашњења, што ће бити надокнађено продужењем трајања гласања до 19 часова и 15 минута на тим биралиштима.

Ружићева је подсјетила да бирачко тијело у нашем граду броји 30 хиљада 215 бирача и да је у просторијама Територијално-ватрогасне јединице Требиње формирано једно бирачко мјесто за гласање у одсуству или непотврђеним гласачким листићима. Шест мобилних тимова ће обићи око 250 наших старих и инвалидних суграђана, као и оних који су смјештени у Дом пензионера, Болницу Требиње и Казнено-поправни завод, како би могли да остваре своје бирачко право.
И за ове изборе организован је превоз, за гласаче у удаљеним приградским и сеоским подручјима.
Рућижева додаје да је Градска изборна комисија за данашње изборе акредитовала преко хиљаду посматрача, највећим дијелом из реда политичких субјеката, али и удружења грађана, Центра циивлних иницијатива, уз представнике ЕУФОР-а, ЛОТ тима и других међународних посматрача.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина