МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „ПРВИ ТОН“: Николина Ковачевић најбољи солиста традиционалне изворне народне пјесме

  • На  прелијепој сцени све популарнијег Центра за културу и образовање Раковица у Београду синоћ је завршено прво финално вече музичког фестивала „Први тон“.  У категорији традиционалне изворне народне пјесме такмичило се 12 солиста пјевача и 4 пјевачке групе.

Побједница Николина Ковачевић и директорка Центра за културу и образовање Раковица Маријана Бутулија

Жири у саставу:  Биљана Петковић, вокални солиста Радио Београда, Весна Димић, вокални солиста Радио Београда,  Снежана Станојевић, Уредник редакције за народну музику Радио Београда 1 и  Марија Витас, етномузиколог и медијски радник није имао много дилема.

У категорији извођача солиста побједник је Николина Ковачевић, друго мјесто освојила је Катарина Богдановић,  а треће Ања Недељков.

У категорији извођача пјевачких група побједник је МПГ КУД Крајина. Друго место освојило је Певачко друштво Прело, а треће  ПГ Петар Коњовић.

Николина Ковачевић, која је увијек радо виђен гост међу Херцеговцима у Србији, у финалу је отпјевала пјесму “Многу мерак имам бабо“.

– Драго ми је што сам се представила управо овом песмом, јер ја она за мене била велики изазов. Ово признање ми много значи из разлога што су моји почеци у интерпретацији изворне песме били управо овакви – без музичке пратње – рекла је Николина Ковачевић изражавајући велико задовољство и срећу након такмичења.

–  Ово признање ми је најдраже до сада, јер је уручено у мом граду, престоници, у мојој матичној земљи Србији – закључила  је Николина Ковачевић.

 

Прво мјесто категорији извођача пјевачких група освојила је МПГ Крајина

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар