Мостар: Завршени најважнији радови на обнови Саборног храма

  • Парох мостарски Радивоје Круљ рекао је да су завршени најважнији радови на обнови Саборног храма у Мотару и да предстоји уређење партера и ентеријера храма.

– Најважније смо већ урадили, а то је грађевинска обнова цркве у оном старом, аутохтоном изгледу, каква је некад била, са свим искористивим старим материјалом који је остао од ње. Завршићемо, с Божијом помоћи, и оно што је преостало, а што ће много мање коштати него овај први дио који је урађен – рекао је свештеник Круљ за „Независне новине“.

Говорећи о предстојећем Васкрсу, парох је рекао да се и Срби у Мостару за прославу овог највећег хришћанског празника спремају на можда мало необичан начин, али засигурно духовно јачи.

– И Васкрс и Божић и сви наши велики празници нас духовно јачају, учвршћују нашу вјеру и љубав према Богу, према најближима, према комшијама, будећи у нама најдубља и најмилоснија осјећања, па ће тако бити и овога Васкрса – рекао је отац Круљ за „Независне новине“.

Отац Круљ нагласио је да је утјеха православних – Христос, који је постао дио њих, тако што је узео тијело и примио све људске слабости, страхове, бриге, проблеме и, на крају, узео на себе и смрт, коју је побиједио и васкрсао и тако сваком човјеку прокрчио пут у вакрсење.

– Шта има веће и радосније него побиједити нашег посљедњег непријатеља, а то је смрт? Због тога је Христово васкрсење и наше васкрсење, наша побједа, радост и због тога је Он наша једина истинска утјеха – нагласио је парох.

Отац Круљ поручио је вјерницима да не паниче, него да свједоче заједништву у животу и радости кличући „Христос васкрсе, радост донесе“.

Радио Требиње

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Мостар: Завршени најважнији радови на обнови Саборног храма

  2. Pingback: Мостар: Завршени најважнији радови на обнови Саборног храма

Оставите коментар