Јово Мишељић на челу стручног штаба Вележа

  • Управни одбор ФК „Вележ“ за шефа Стручног штаба именовао је фудбалску легенду невесињског клуба Јова Мишељића. Ново руководство Вележа је тако испунило обећање да ће озбиљно порадити на консолидацији клуба и враћању угледа најстаријем спортском колективу у Невесињу.

jovo miseljicМишељић иза себе има богато играчко искуство, а окушао се и као тренер млађих селекција на Кипру. Након бриљантних наступа за Вележ крајем осамдесетих година, прешао је у Леотар, а касније у Раднички из Ниша.Након тога накратко одлази у Бадахоз и након само годину дана проведених у Шпанији прелази на Кипар. Наступао је за Арис, Аполон, Атинаикос, Пролетер (З) и ОФК Ниш.

Мишељић каже да га за Вележ вежу лијепе успомене и да ће покушати да помогне клубу колико је у његовој моћи. Прву прозивку играча за нову сезону заказао је на Градском стадиону, уз петак, 28. августа у 17 часова.

У архиви смо пронашли утакмицу из 1989. године када је невесињски клуб побједом над Леотаром освојио побједнички пехар Фудбалског купа МФС Мостар и пласирао се у 1/64 финала Фудбалског купа Југославије. Вележ у чијем саставу су били Јово Мишељић и Видак Бејатовић имао је те сезоне моћну екипу која се, нажалост, није задржала на окупу, а имала је квалитет за велике домете.

ВЕЛЕЖ – ЛЕОТАР 2:1

Градски стадион у Невесињу, Гледалаца: 1.500. Стријелци: Лучић у 20. мин. ( из једанаестерца) за Леотар, В.Бејатовић у 30. и Ројевић у 60. мин. за Вележ.

ВЕЛЕЖ: Гризовић, Б.Бејатовић, Д.Ратковић, М.Ратковић, Жерајић, Вујиновић, Ројевић (Мирић), В.Бејатовић, Стојић, Голужа (Пикула), Мишељић.

ЛЕОТАР: Климовић, Куртовић, Чолак, Спајић, Беговић (Шаровић), Копривица, Лучић, Радовић, Бујак, Гаћиновић, Гудељ (Шкрба).

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар