Требиње: Ђака првака више него прошле године

  • У школској 2015/2016. години у Требињу је уписано укупно 315 првачића, што је за 11 ученика првих разреда више него прошле године.

prvacici-1280x944

Највећи пораст броја првачића биљежи се у школи „Вук Караџић“, гдје је уписано 108 ученика првих разреда – 29 више него прошле године, у школи „Свети Василије Острошки“ је број приближан прошлогодишњем – 81 у односу на 78 првачића у претходној години, док највећи пад биљежи школа „Јова Јовановић Змај“ у којој је уписано 19 ученика мање у прве разреде, њих укупно 126.

У подручним школама број првачића је незнатно мањи у односу на прошлу школску годину.

У подручном одјељењу школе „Вук Караџић“ у Петровом пољу је уписано шесторо, у односу на прошлогодишњих десеторо, а у подручним одјељењима школе „Јова Јовановић Змај“ у Дражиндолу, Ластви и на Љубомиру је уписано укупно десеторо првачића, као и прошле године.

Подсјетимо, Министарство просвјете РС донијело је одлуку да два подручна одјељења школе „Јова Јовановић Змај“ – у Ластви и на Љубомиру, иако немају прописани број ученика – раде и ове школске године.

У петоразредну подручну школу на Љубомиру у школској 2015/16. години уписано је само пет ученика, а деветоразредну школу у Ластви похађаће 23 ученика.

Рационализацијом школске мреже у РС, прије четири године, због малог броја ученика укинута је настава у вишим разредима у школи у Љубомиру, а затворена је школа на Грабу код Требиња, која је била подручно одјељење школе „Свети Василије Острошки“.

Извор: Радио Требиње / В.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар