Требиње: Ђака првака више него прошле године

Требиње: Ђака првака више него прошле године

  • У школској 2015/2016. години у Требињу је уписано укупно 315 првачића, што је за 11 ученика првих разреда више него прошле године.

prvacici-1280x944

Највећи пораст броја првачића биљежи се у школи „Вук Караџић“, гдје је уписано 108 ученика првих разреда – 29 више него прошле године, у школи „Свети Василије Острошки“ је број приближан прошлогодишњем – 81 у односу на 78 првачића у претходној години, док највећи пад биљежи школа „Јова Јовановић Змај“ у којој је уписано 19 ученика мање у прве разреде, њих укупно 126.

У подручним школама број првачића је незнатно мањи у односу на прошлу школску годину.

У подручном одјељењу школе „Вук Караџић“ у Петровом пољу је уписано шесторо, у односу на прошлогодишњих десеторо, а у подручним одјељењима школе „Јова Јовановић Змај“ у Дражиндолу, Ластви и на Љубомиру је уписано укупно десеторо првачића, као и прошле године.

Подсјетимо, Министарство просвјете РС донијело је одлуку да два подручна одјељења школе „Јова Јовановић Змај“ – у Ластви и на Љубомиру, иако немају прописани број ученика – раде и ове школске године.

У петоразредну подручну школу на Љубомиру у школској 2015/16. години уписано је само пет ученика, а деветоразредну школу у Ластви похађаће 23 ученика.

Рационализацијом школске мреже у РС, прије четири године, због малог броја ученика укинута је настава у вишим разредима у школи у Љубомиру, а затворена је школа на Грабу код Требиња, која је била подручно одјељење школе „Свети Василије Острошки“.

Извор: Радио Требиње / В.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина