ЛИНТА: Црногорски покрет шири србомржњу

  • Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оцјењује као скандалозну и србомрзачку изјаву Црногорског покрета да најављени долазак предсједника Србије Александра Вучића, на Бадњи дан у Црну Гору, има за циљ да додатно заоштри ситуацију у Црној Гори, да се понови сценарио од 16. октобра 2016. године, те изазове хаос у Црној Гори и угрози државни поредак.

Србија поштује суверенитет и територијални интегритет Црне Горе али има обавезу да брине о Србима гдје год они живјели а посебно о припадницима српског народа чија су национална и људска права угрожена. Црногорски покрет лицемјерно ћути на неспорну  чињеницу да режим Мила Ђукановића спроводи систематску дискриминацију српског народа посебно од осамостаљења Црне Горе 2006. године.

Крајњи циљ те антисрпске политике јесте асимилација Срба и њихово претварање у националне Црногорце.

Црногорски покрет безочно лаже да је 16.октобра 2016. године угрожен државни поредак. У питању је било провидно монтирање тзв. државног удара од стране Ђукановићевог режима с циљем да компромитује и ослаби Демократски фронт, као водећа опозициона снага.

Линта истиче да се Црногорском покрету и власти у Црној Гори стално привиђају тобоже великосрпске намјере Србије и због тога измишљају приче о отвореној агресији,  потенцијалним сукобима и изазивању хаоса у Црној Гори.

Све што долази из Београда у виду бриге за Србе у Црној Гори за њих је спорно, јер у свему виде потенцијалну опасност за своју антисрпску и асимилаторску политику.

У том контексту  Црногорски покрет истиче да Александар Вучић није добио позив да дође у посјету у Црној Гори и да због тога предсједник Србије није добродошао. Црногорски покрет опет лицемјерно ћути на чињеницу да су предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и други црногорски званичници више пута били у приватним и ненајављеним посјетама у Србији и да око тога нико није правио проблем.

Србија не треба да обраћа пажњу на наведене неразумне нападе из Подгорице већ треба да води посебну пажњу о српском народу у Црној Гори и да упозна међународну заједницу о његовом тешком и обесправљеном положају.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар