ИК „ФИЛИШ ВИШЊИЋ“: Књига „Тузланска капија – режирана трагедија“ шири праву истину зарад мирније будућности

  • Као издавач књиге „Тузланска капија – режирана трагедија“, уредништво ИК „Филип Вишњић“ овим путем жели да се осврне на неутемељене и неистините изјаве господина Шефика Џаферовића, члана Председништва Републике Босне и Херцеговине.

Пошто књига представља научну студију у којој су на једном месту прикупљени и анализирани форензички докази које су на полигону у Никинцима извели експерти из НАТО земаља (Израела, Француске и Чешке, напоредо са домаћим експертима), изградивши објекте од тврдог материјала, односно симулирајући изглед и топографију платоа Тузланска капије и у тромесечном периоду извевши десетине гађања, изјава господина Џаферовића да је ова студија „увреда за породице убијених девојака и младића на Тузланској капији“, те да „Србија и њене институције шаљу јасну поруку да званично стоје иза систематског негирања почињених злочина“, напросто не може бити даље од истине и објективних, необоривих научних доказа и бројки. Породице убијених најпре заслужују да сазнају праву истину, а НАТО експерти су доказали да граната није могла пасти на плато Тузланска капија, те самим тим, како граната није пала значи да није ни испаљена. Даљи закључак експерата јесте да су експлодирала минско-експлозивна средства, већ раније стратешки постављена на тврдој подлози.

Штавише, како истина и научни подаци не могу да „вређају“ било кога својом објективношћу, већ само да шире праву истину зарад мирније будућности, промоција је организована у периоду када је господин Брамерц био у посети Београду, како би присуствовао промоцији могао да се на лицу места увери у резултате експертске анализе.

У Београду, 7.11.2019.

Уредништво ИК „Филип Вишњић“

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: ИК „Филип Вишњић“: Књига „Тузланска капија – режирана трагедија“ шири праву истину зарад мирније будућности

Оставите коментар