ЛИНТA: “Частан ратни пут Војске Републике Српске”

  • Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта честитао је Дан Војске Републике Српске, 12. мај, свим бившим припадницима Војске Републике Српске, као и припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ.

 

Линта је нагласио да је циљ Војске Републике Српске био да не дозволи геноцид и масовна страдања која су Срби доживјели у Другом свјетском рату и да је имала кључну улогу у очувању Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

– На овај дан треба да се сјетимо часног ратног пута Војске Републике Српске која се скоро четири године херојски борила да одбрани територију Републике Српске. Због тога су њени припадници заувијек остали уписани у историју Републике Српске и српског народа – поручио је Линта.

Он је истакао да посебно треба с дубоким поштовањем одати почаст и његовати сјећање на све припаднике Војске Републике Српске који су положили своје животе на олтар отаџбине, те одати признање ратним војним инвалидима који су у одбрани свог народа дали велику жртву.
Линта је додао да је у данашње вријеме потребно да се велика пажња усмјери на ширење истине о узроцима рата у БиХ.

– Свједоци смо дугодишње бескруполозне и лажне пропаганде чији је циљ да се Република Српска представи као геноцидна и злочиначка творевина, а Војска Републике Српске као агресорска – навео је Линта.

Он је указао да је добро познато да постоје јаке снаге и центри моћи који се баве фалсификовањем историјских догађаја и промовишу бесмислену тезу о Србима као агесорима и Бошњацима као жртвама.

– Потребно је на систематски начин започети политичку, правну и дипломатску борбу да се изборимо за истину да је српски народ у посљедњој деценији 20 вијека у БиХ водио одбрамбени рат и бранио своја огњишта од непријатеља које је узор била геноцидна НДХ и исламски фундаметализам – закључио је Линта.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар