СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ПРОСЛАВЉЕН И У ЧИКАГУ

  • Најмлађи српски храм у Чикагу у насељу Лејк Форест прославио је храмовну Славу – Светог Василија Острошког Чудотворца.

Свету архијерејску литургију предводио је владика средњозападно-амерички и новограчанички Лонгин уз саслужење свештенства и студената Православног Богословског факултета „Свети Саво“ из Либертвила.

О празнику је беседио протојереј Саво Крчо, док је старешина храма протојереј ставрофор Ђуро Крошњар констатовао да се ове године празник обележава без масовног присутва верника.

Домаћин Славе био је председник црквене управе Мајк Косановић.

У Савезној америчкој држави Илиноис на снази је мера којом су у сврху сузбијања ширења корона вируса ограничена окупљања.

Верници су као и у претходна два месеца свету архијерејску литургију и прославу храмовне славе Светог Василија Острошког могли да прате у директном преносу посредством друштвене мреже.

И Српско удружење Херцеговац из Чикага ове године је своју Славу Светог Василија Острошког и Тврдошког обележило без уобичајне вечерње забаве на којима су ранијих година гостима презентовани херцеговачки обичаји, песме и игре.

    С. Данчуо

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар