КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ БЛАГОЈА БАКОВИЋА У БИЛЕЋИ

У организацији Народне библитеке „Владимир Гаћиновић“ у Билећи синоћ је у Дому културе „Јевто Дедијер“ одржано књижевно вече Благоја Баковића. Готово два сата љубитељи поезије уживали су слушајући одабране стихове овог истакнутог српског поете, који је до сада објавио око педесет књига за одрасле и дјецу, за што је добио бројна признања и награде код нас и у свијету.

 

– Пјесме Благоја Баковића преведене су на 28 језика. Заступљен је у преко 50 антологија наше поезије на српском и страним језицима. Осим поезије пише и есејистику. Уврштен је у лектиру и читанке – нагласила је, поред осталог Ирена Дунђер, директорка Народне библиотеке у осврту на сегменте из богате Баковићеве животне и стваралачке биографије.

Овом књижевном вечери Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ наставила је са серијалом књижевних вечери посвећених нашим најпознатијим ауторима.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар