У Билећи одржано књижевно вече Марка Шелића Марчела

  • У Дому културе „Јевто Дедијер“ у Билећи синоћ је одржано књижевно вече популарног музичара, књижевника и колумнисте из Београда Марка Шелића Марчела.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Марко Шелић је писац којем се догодила музика иако хронологија објављених дјела сугерише да се догодило обрнуто. До сада је овај млади умјетник објавио пет студијских албума, четири романа, збирку кратких прича и есеја, као и бројне колумне и стрип илустрације гдје ради и као уредник.

Кроз импресиван разговор који је водио с директорицом Библиотеке Иреном Дунђер, он је на њему својствен начин говорио публици која је његово казивање пратила са великим интересовањем. Марчело је нагласио да његове књижевне вечери служе за разбијање предрасуда о шаблонским књижевним вечерима те да настоји да књижевно вече буде прилика да се чује жива ријеч писца у интеракцији с публиком.

Одломке из књига читале су ученице Средњошколског центра Данијела Батинић и Милица Куљић, а организатори књижевне вечери били су Удружење „Либер“, друштво за очување Народне библиотеке и Народна библиотека „ВЛадимир Гаћиновић“ у Билећи.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар