ЈОВАН БРАТИЋ: Кроз огањ (ВИДЕО)

  • Пјесма КРОЗ ОГАЊ, написана као спомен на витешку борбу и прегалаштво бораца који су са поносом и достојанством бранили и одбранили херцеговачку капију слободе и своја огњишта.

printescreen YouTube

Та борба и подвиг највише је изражен кроз двије велике добро испланиране непријатељске операције, познате у народу као МИТРОВДАНСКЕ ОФАНЗИВЕ (1992. и 1994.) у којима је по ко зна који пут приказан урођени дух родољубља нашег народа достојан славних предака из неких прошлих времена.

Према горком искуству и подлим крвавим траговима непријатеља у неким претходним временима није било мјеста за пуно размишљања.

Читав народ је на свој начин храбро и непоколебљиво прошао кроз огањ, неко кроз огањ бојног поља, неко кроз огањ туге и страдања а све у циљу опстанка и јасног очувања свог идентитета на овим трусним, тврдим раскршћима и просторима који одишу сјенама палих јунака.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар