Како ће јавне личности Херцеговине да прославе Нову годину?

  • До дочека Нове 2022. године остало је још само неколико сати, а грађани Источне Херцеговине увелико се припремају за прославу најлуђе ноћи. Портал „Јадран Требиње“ открива вам гдје ће и како Нову годину да дочекају личности из културног, јавног, спортског и политичког живота ове регије.

    Јавне личности Херцеговине/Фото: Интернет/Јадран Требиње

Кошаркаш „Леотара“ Божо Ђурасовић Нову годину, каже, дочекаће са супругом и пријатељима.

– Отићи ћемо заједно на једно лијепо дружење и вечеру. Искористио бих прилику да свим становницима наше Херцеговине у новој години пожелим прије свега здравље и да увијек имамо љубави према ближњима, пријатељима и колегама – каже Ђурасовић за „Јадран Требиње“.

Предсједник Скупштине града Драгослав Бањак у нову 2022. годину упловиће у топлини дома, а наког тога, каже, са супругом и дјецом прославу ће наставити на градском тргу.

– Свима бих пожелио, прије свега доброг здравља, а све остало ћемо да ријешимо. Можда звучи као фраза, али заиста, када су људи здрави, некако се све остало стигне, ако имају вољу и жељу да нешто учине – поручује Бањак.

Народни посланик Небојша Вукановић каже да Нову годину увијек воли да дочека са друштвом, а тако ће бити и овога пута.

– Вјероватно ћемо бити ту негдје, чути мало свирке, па онда отићи на пиће. Ја не практикујем никада да негдје путујем за Нову годину, тако да ћу је и овога пута провести у Требињу са мојим другарима. Што се тиче жеља, волио бих да наредне године буде, прије свега, доброг здравља, да прође корона и да се изборимо за деблокаду Херцеговине, да буде мало више посла за ову омладину, да се омладина не исељава, да искористимо природне ресурсе и да се потрудимо да направимо бар неку пристојну мрежу путева да нам гости и инвеститори могу доћи – каже Вукановић.

Одборница у Скупштини града Милица Ијачић сматра да нема ништа љепше него празнике прославити у кругу породице и најмилијих.

– Новогодишњу ноћ цу прославити код куће, у кругу породице. Празнични дани су вријеме када је потребно да сву своју пажњу дамо најмилијима. Свима бих пожељела, прије свега, да буду здрави и срећни, а након тога и да остваре све оно што желе – поручује Ијачић.

И начелник Општине Берковићи Ненад Абрамовић празнике ће провести у кругу породице.

– Постоје овдје и неки званични догађаји за Бадње вече, као што је подјела пакетића за сву дјецу у Берковићима ,од првог до петог разреда основне школе. Наравно да ми је обавеза као начелника да се појавим на тим догађајима, за Бадње вече и за Дан Републике који обиљежавамо деветог јануара. Остатак времена за празнике, као и претходних година, ћу да проведем са породицом. Највише што бих пожелио Херцеговцима је доста доброг здравља. Жеља ми је да у наредној години проблеми са вирусом корона буду превазиђени, да наши људи буду здрави, а за остало ћемо се заједно борити да нам у 2022. буде боље – каже Абрамовић.

Директорка Музеја Херцеговине Ивана Грујић празнике ће да искористи да посјети породицу.

– Провешћу Нову годину и Божић у свом родном крају, са својом породицом, родитељима, сестром и осталима, а онда ону другу Нову годину ћу дочекати у Новом Саду пошто ће тада Нови Сад да буде проглашен за европску престоницу културе. Жеља ми је да сви будемо живи и здрави, то је на првом мјесту. На другом мјесту, оном пословном, желим Музеју Херцеговине да честитам 70 година од основања и да успијемо да остваримо барем дио онога што планирамо. То желим и свим осталим људима, да остваре макар један дио онога о чему маштају и сањају – поручује Грујић.

Одборник у Скупштини Требиња, доктор Саша Борјан празнике ће провести углавном радно у хитној помоћи.

– А, Нову годину ћу дочекати у кругу своје породице и најмилијих. Грађанима источне Херцеговине бих пожелио добро здравље, прије свега, и да предстојећа година буде за њих година наде да се у Херцеговини може живјети љепше – каже Борјан.

Предсједница Удружења породица са проблемом стерилитета „Бебе“ Снежа Мисита Нову годину ће да прослави са породицом.

– Највјероватније да ћемо доћи на трг. Срећна сам због Ане Бекуте што је дошла. Свима бих пожељела прије свега здравље и срећу, јер кад имамо здравље, имамо и све остало. Желим и да нам и наталитет буде већи и да нам сваким даном буде боље и боље – каже Мисита.

Кошаркаш „Леотара“ Марко Раичевић у 2022. годину упловиће у друштву своје дјевојке Марије, као и заједничких пријатеља, који им долазе из Подгорице.

– Резервисали смо мјесто за вечеру у једном требињском ресторану, након чега планирамо отићи на градски трг. У Требињу сам већ пет година и овај град доживљавам као свој. Преко мене Требиње су завољели и моја дјевојка и пријатељи из Црне Горе тако да не сумњам да ћемо се супер провести. С обзиром на то да играмо важну утамицу 2. јануара мислим да нећемо „претјерати“ у слављу – поручује Марко.

Новинарка Зорица Јововић у Нову годину ући ће у друштву најбољих пријатеља, уз пјесме Ане Бекуте.

– Очекујем и надам се да ће 2022. година бити много успјешнија и срећнија од ове која је на измаку. Свима желим добро здравље, прије свега, те много љубави, среће и успјеха свим људима доброг срца, на многаја љета. И све наредне празнике прославћу са својом породицом, како и традиција налаже, уз богату празничну трпезу, а прије свега уз вјеру и молитву да нас прати добро здравље – истиче Зорица.

Најмлађи одборник у требињској Скупштини Ђорђе Вучинић Нову годину ће прославити са дјевојком у Требињу.

– Надам се да се нећемо дохватити политике, јер је током године било и превише. Херцеговцима бих пожелио много здравља и среће. Желим им да се одморе и напуне енергијом у празницима који долазе, а знамо да је у јануару “густ распоред”, па им желим и да ушпарају мало новца и до фебруара. А, након празника да раде што више на себи и да “не вјерују Данајцима ни кад им дарове носе” – каже Вучинић.

Гдје ће и како прославити Нову годину питали смо и требињског градоначелника Мирка Ћурића, начелника Гацка Огњена Милинковића, начелника Невесиња Миленка Авдаловића, начелника Билеће Веселина Вујовића, те начелника Љубиња Стева Драпића, али одговор нисмо добили.

Неда Петковић / Јадран Требиње

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар