Јадранка Јовановић и Оливер Њего: Оперски великани одушевили требињску публику

  • Првакиња Опере Народног позоришта у Београду Јадранка Јовановић и оперски солиста Оливер Њего наступили су вечерас пред требињском публиком, на заједничком концерту који је одржан у позоришној сали Културног центра.

naslovna

 

У једноипочасовном концерту на програму су биле оперске арије – публика је уживала у нумерама на италијанском, француском, руском и српском језику, што су наградили дуготрајним аплаузима.
“Публика је била дивна, ми смо се лепо осјећали. Било је ту свега, и врхунског музицирања и врло тешких нумера, заиста дивно вече”, рекла је Јовановић након концерта и додала да је сретна што је публика препознала различитости и нијансе које су врло свјесно осмислили и представили требињској публици.
Оливер Ного каже да су се одлучили за лежернији програм, како би за свачије уво било по нешто.
“Ја сам био посвећен дамама, бирали смо неке романтичне ноте да задовољимо женска срца и да мало проспемо емоцију. Мислим да је све било у духу Јована Дучића и у духу његове романтике. Нисмо очекивали оволико публике, добро је да људи виде да није све само оно што је на Пинку, него да има доста других вредних и лијепих ствари”, рекао је Њего.
Оперски великани наступили су уз клавирску пратњу Невене Живковић.
Концерт је одржан у оквиру Требињских љетних свечаности, а под покровитељством Града Требиња.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар