ИЗ МОГ АТЕЉЕА: Прва самостална изложба Милидарке Бјелица

  • У Парохијском дому у Билећи , синоћ је отворена прва самостална изложба госпође Милидарке Бјелица. Милидарка је љубитељима ликовне умјетности представила опус од 44 дјела нађена техником акрил на платну. Програм је водила професорица српског језика и књижевности, Тања Бубрешко.

milidarka 1

У програму су учествовали и ученици Средњошколског центра „Голуб Куреш“, Георгије Вулић, Анастасија Мирковић и Дајана Алексић са рецитацијама познате српске поезије.

milidarka 4

У самом обраћању Бјелица је нагласила да је сликање постало саставни дио њеног живота прије четири године, када је видјела плакат за школу сликања.Од тада њена љубав према овој умјетности је расла, а резултат тога су и изложене слике под називом „ИЗ МОГ АТЕЉЕА“. Изложбу је посветила својој мајци, од које је како каже наслиједила љубав према рукотворинама.

milidarka 2

Присутнима се обратио и Драган Батинић, академски сликар.

„Мада самоук сликар, Милидарка вјешто користи кист и боју. Инспирацију коју проналази у романтичним, религијским, и мотивима из природе, претворила је у 44 сликарска дјела, у техници акрил на платну. Поред реалних приказа, углавном мртве природе и пејзажа, издвојио бих серију слика које су на мене оставиле највећи утисак и представљају неку врсту кубистичких форми, а у којима се умјетница на оргиналан начин изражава“, истакао је Батинић.

milidarka 3

Слике се могу видјети и наредних дана у Парохијском дому.

ИЗВОР: СЛОБОДНА ХЕРЦЕГОВИНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар