Прва изложба у галерији „Бокић“ окупила умјетнике Херцеговине

  • У Умјетничкој галерији „Бокић“  отворена je изложба радова ликовних умјетника са подручја источне Херцеговине.

bokic 1
Ово је прва изложба која је организована у умјетничкој галерији „Бокић“ након отварања у јуну мјесецу ове године, на којој се представилo 48 ликовних стваралаца са 137 радова у различитим техникама, а међу излагачима било је умјетника свих генерација, од студената, ликовних ентузијаста, заљубљеника у сликарство до професионалних и истакнутих умјетника.

bokic02
Отварајући изложбу, градоначелник Требиња Славко Вучуревић je истакао да се налазимо у дому који је велики умјетник, наш суграђанин, у име културе направио за културу.
„Миливоје Бокић је вечерас доказао да овај дом није само за његово културно изражавање, него је дом за све оне који имају шта да кажу у било ком виду умјетности. Вечерас се представило 48 ликовних стваралаца, 48 различитих умјетничких израза који су богаство нашег града и Требиње кроз овакве изложбе потврђује своју интенцију да постане оно што се дуже времена промовише – град културе. Изложба показује и да умјетнички живот постаје све динамичнији у Херцеговини и да је Ликовна академија, као образовна институција, одиграла велику улогу у афирмацији ликовног стваралаштва не само у Требињу, него у Херцеговини и шире“, рекао је Вучуревић.

bokic
На идеју да се организује изложба дошао је креатор галерије, вајар Миливоје Бокић, а селекцију радова су вршили продекан АЛУ Требиње Веселин Брковић и професор Владо Kосић.
„У јуну је било отварање галерије, и то је био мој сан, а ова изложба вечерас је била моја жеља да скупим све ауторе из источне Херцеговине и да направимо једну велику колективну изложбу, и ево то се остварило“, истакао је Бокић.

Нина Лојовић – Милинић, предсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“ је рекла да прва колективна изложба овакве врсте у Требињу за циљ има промоцију умјетника и умјетничког стваралаштва на подручју Херцеговине.

Поред ове изложбе посјетиоци су могли да уживају у сталној поставци вајара Миливоја Бокића.
Изложба ће бити отворена наредних мјесец дана.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар